Eila, Rampe ja Likka

Tämä on viimeinen kuulutus Finnairin lennolle AY 1869 Marmarikseen. Tamperelaisperhe Eila, Rampe ja Likka suunnistavat koneeseen. Rampe ja Likka ovat yllättäneet Eilan matkalipuilla Turkkiin, koska pian on Eilan 60-vuotispäivä. 

Tytär Likka on kolmekymppinen taivaanrannanmaalari, kenen lie geenit saanut. Eila toivoo Likan löytävän kesäheilan, ettei jää luu käteen, kun valikoi liian kauan. Eila on järjestyksen ihminen, kulkee valtavirrassa ja antaa napakkaa kommenttia elämänpiirinsä tavoista. Eila ei halua, että hänen syntymäpäivistään kohistaan. Sisuksissa kuitenkin palaa pieni roihu katselemaan maailmaa, haihattelemaan haaveeksi jääneestä näyttelijänurasta tai lähtemään edes Pyynikin näköalatorniin munkkikahveille. Mutta kun Rampe on sellainen kotimies. Hänelle kahvi on kahvia, joi sen sitten kotona tai ravintolassa.

Rampe haluaisi lueskella ja antaa ajatuksen kulkea mutta ei ole hetkenkään rauhaa, kun Eila aina käskee johonkin. Helpommalla pääsee, kun tottelee ja säästää syvällisemmät keskustelut hetkiin Likan kanssa. 

Eila, Rampe ja Likka ovat Sinikka Nopolan kotoisan draamakomedian hahmoja, joiden mukana käydään mökillä ja irrotellaan Marmariksella. Matkailu tuo elämään mausteita itse kullekin, romanttisia tai opettavaisia. Komedia nähdään Rovaniemen Teatterin vinttinäyttämö Kerolla ja Lapin kiertueella. Sen seurassa saat nauraa suomalaisuudelle, elämänkumppaneillesi ja vähän itsellesikin.

TYÖRYHMÄÄ

Käsikirjoitus Sinikka Nopola

Ohjaus Hannu Friman

Rooleissa Outi Nevanlinna, Markku Köngäs ja Helka Periaho

Löydät lisää tekijätietoja täältä.

ESITYSPAIKKA

Rovaniemen Teatteri, Lappia-talon vinttinäyttämö Kero. Esityksiä on myös Lapin kiertueella.

ESITYKSEN KESTO

Näytelmä kestää noin tunnin ja 50 minuuttia väliaikoineen.

LIPUT

Liput 25 / 22 / 15 €, kiertueella 20–10 €

KUVIA

X