Papin perhe

Minna Canthin draama Papin perhe on saanut uuden otteen Rovaniemen Teatterissa. Näytelmäklassikko on siirtynyt 2010-luvun maailmaan kertoen Valtarin ydinperheestä, joka on yhtä kuin koti-isä, pastoriäiti ja kolme nuorta aikuista. Valtarit elävät yhdessä ja vastakkain. Heidän välillään kiehuu jännitteitä, kun vanhempien ja lasten arvomaailmat ovat ristiriidoissa.

Ohjaaja Eljas Liinamaalle Papin perheen teemat ovat erityisen ajankohtaisia. Vapaus on hänelle yksi näytelmän olennaisimmista pohjavireistä. ”Jos ihmisen ei anneta kasvaa omaksi itsekseen, kuka silloin jää jäljelle?”, Liinamaa kysyy.

Kun Valtarin kodin vanhemmat pitävät valinnanvapautta itsekkyytenä, nuorten mielestä se on ainoa mahdollinen tie. Ajatusten ero hajottaa ja ajaa äärimmäisyyksiin, kunnes loppuratkaisussa näkyvät kaikki tunteet, myös rakkaus.

LIPUT

28 / 25 / 17 €

 

JUHLANÄYTÖS 26. TAMMIKUUTA

Pirjo ”Jente” Leppänen viettää 50-vuotistaiteilijajuhlaansa 26. tammikuuta Rovaniemen Teatterissa. Juhlaan sisältyy Minna Canthin Papin perhe -näytelmän viimeinen esitys klo 13 alkaen ja vapaamuotoinen juhlatilaisuus Lappia-talon lämpiössä katsojien, ystävien ja työtovereiden seurassa noin klo 15.30 alkaen. Juhlassa halukkaat voivat esittää yllätysohjelmaa.

Lippuja taiteilijajuhlaan myydään seuraavasti:

  • Pelkkä juhlanäytös 25 € (ei sis. näytöksen jälkeistä tilaisuutta)
  • Juhlanäytös & juhlatilaisuus 55 €. Lippuun sisältyy Papin perhe -näytös, onnittelumalja sekä pientä syötävää. HUOM! Juhlatilaisuuden sisältävät liput on ostettava viimeistään la 19.1.

TYÖRYHMÄÄ

Pohjautuu Minna Canthin käsikirjoitukseen
Sovitus Sakari Hokkanen
Ohjaus Eljas Liinamaa

Rooleissa Pirjo Leppänen, Markku Lukka, Onerva Kärkkäinen, Paula Miettinen, Marko Syysmaa, Joni Kuokkanen, Vesa-Matti Komonen

Löydät lisää tekijätietoja täältä

ESITYSPAIKKA

Rovaniemen Teatteri, Lappia-talon suuri näyttämö Tieva

ESITYKSEN KESTO

Esitys kestää noin kaksi ja puoli tuntia väliaikoineen. 

HUOMIOITHAN ETTÄ

Esityksessä käytetään vilkkuvia valoja ja savutehosteita.

KATSO VIDEOITA NÄYTELMÄN VALMISTUMISESTA

KATSO KUVAT

X