Papin perhe

Sen kutsuu elohon. Syksyllä 2018 Rovaniemen Teatterissa herää eloon Minna Canthin kertomus Papin perhe. Näytelmässä Valtarin ydinperhe on yhtä kuin koti-isä, pastoriäiti ja kolme nuorta aikuista. Ihmissuhteiden ytimessä on aatteen läsnäolo. Se on kotona, vaikka äiti itse ei töiltään ehtisikään olla.

Valtarit elävät yhdessä ja vastakkain. Äidin vakaumus vaatii kaikilta uhrauksia – tulevaisuuden unelmien ja kutsumusten unohtamista. Kun vanhemmat pitävät valinnanvapautta itsekkyytenä, nuorten mielestä se on oikea tie. Heillä on paloa yliopisto-opintoihin, näyttelemiseen ja toimittajaksi. Hanna lähtee liikekannalle ihmisoikeuksien puolesta, Jussi vaikuttaa maailmaan kirjoittamalla ja Maiju vaistoaa lahjansa näyttelijänä. Kuihtuvatko Hannan ajatukset kunnianhimoisuuteen, kuten vieraille hedelmille käy Suomen kasvimailla? Ovatko Jussin kirjoitukset vihapuhetta äitiä vastaan? Toteutuuko Maijun haave näyttelemisestä siitä huolimatta, että koe-esiintymiseen täytyy livahtaa salassa?

Valtarien äidin ihanteet uskosta ja maailmanjärjestyksestä kuuluvat uuden sukupolven mielestä menneisyyteen. Ajatusten ero hajottaa ja ajaa äärimmäisyyksiin, kunnes viimeiset sanat sanotaan sovinnolla ja rakkaudella.

Papin perhe on suomalainen näytelmäklassikko, jonka Sakari Hokkanen on kirjoittanut uudelleen 2010-luvun maailmaan. Näytelmän on ohjannut Eljas Liinamaa ja sen pääroolissa nähdään Pirjo Leppänen. 

TYÖRYHMÄÄ

Pohjautuu Minna Canthin käsikirjoitukseen
Sovitus Sakari Hokkanen
Ohjaus Eljas Liinamaa

Rooleissa Pirjo Leppänen, Markku Lukka, Onerva Kärkkäinen, Paula Miettinen, Marko Syysmaa, Joni Kuokkanen, Vesa-Matti Komonen

Löydät lisää tekijätietoja täältä

ESITYSPAIKKA

Rovaniemen Teatteri, Lappia-talon suuri näyttämö Tieva

ESITYKSEN KESTO

Esitys kestää noin kaksi ja puoli tuntia väliaikoineen. 

HUOMIOITHAN ETTÄ

Esityksessä käytetään vilkkuvia valoja ja savutehosteita

LIPUT

28 / 25 / 17 €

KATSO VIDEOITA NÄYTELMÄN VALMISTUMISESTA

KATSO KUVAT

X