Seitsemän koiraveljestä

Onko pakko mennä kouluun? Seitsemän koiraveljestä viettää laiskanpulskeaa elämää Jukolan talossa, erään mäen pohjaisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Koirien on kyllä opin tielle lähdettävä tai lain koura tulee ja nappaa. Vaikeata on penkkiin asettua, kun pesunkestävien pojankoltiaisten tapaan koiraveljet seuraavat viettejään. On ihastusta naapurin Venlaan, veljespainia, kiekon peluuta ja nujakointia Toukolan poikien kanssa. Lisäksi korvantaustaa panee raapimaan, kun kotitalo kallistelee, sauna palaa ja pakopaikasta, Impivaaran korvesta tulee lähtö.

Niin Jukolan veljekset Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero vilistävät, seikkailevat ja selviytyvät seitsemän koiran voimalla läpi hiidenkiven, mäntymetsien ja aapisen. Heidän tarinansa valmistuu koko perheen näytelmäksi Lappia-taloon huhti- ja toukokuuksi.

Esitys pohjautuu Mauri Kunnaksen koiramaiseen mukaelmaan Aleksis Kiven klassikosta. Ohjaaja Johanna Sorjonen on tehnyt siitä Rovaniemen Teatterille upouuden näytelmätekstin, jonka juonessa on mukana menoa ja melskettä, laulua ja tanssin rytkettä.

TYÖRYHMÄÄ

Pohjautuu Mauri Kunnaksen mukaelmaan Aleksis Kiven romaanista
Dramatisointi ja ohjaus Johanna Sorjonen

ESITYSPAIKKA

Lappia-talo, Rovaniemen Teatterin suuri näyttämö Tieva

LIPUT

peruslippu 25 € / eläkeläinen 22 € / työtön, opiskelija ja lapsi 15 €, arkipäivän päivänäytöksissä koululaisryhmille 12 €

X