Nätti-Jussi seikkailee

Mister John Pretty, Josef von Schön, Jussi Nätti tekee itsensä tutuksi monella nimellä Rovaniemen Teatterissa. Tosielämässä Nätti Jussi on ollut Lapin legendaarisin tarinaniskijä, jonka tarinoissa lappilainen liioittelu kohoaa omiin lukemiinsa.

Nyt Nätin legendat pursuilevat eloon Lappia-talon lavalla. Esitys pohjautuu käsikirjoitukseen, jonka tekijä Esko Janhunen on kietonut yhteen häivähdyksen tositarinaa ja toinen toistaan uskomattomampia tapahtumia. Näytelmässä kampurajalkaisesta metsätyömies Jussista kasvaa kansainvälinen seikkailija. Jalka ja metsä ovat totta mutta kuka tietää, kävikö Nätti oikeasti Suomi-neidon rajoja kauempana?

Esityksessä Nättiä eivät paikka ja aika jarruta vaan hän seilaa etelänmeren saarilla, Rovaniemen markkinoilla ja taivaan porteilla. Hän nauttii luottamusta poppamiehenä Polynesiassa ja Chaplinin opettajana Hollywoodissa. Hän tekee tuttavuutta Al Caponeen, Venäjän päämiehiin ja Pariisiin kaunottariin, pistäytyy maailmansodan mainingeissa sekä pelaa jalkapalloa valioiden joukossa. Nätti on myös kotimaassa siellä, missä tapahtuu ja kenelle tapahtuu – lähtien itsenäisyysjulistuksesta ja presidenteistä tai olympiakisoista ja urheilusankareista.

Nätti-Jussin seikkailut vyöryttävät lavalle ison kirjon näyttämökuvia, jotka voit sijoittaa maailmankarttaan pukujen, lavasteiden sekä musiikin villeistä vinkeistä. Astu mielikuvitusmasiinaan ja anna Nätti-Jussin seikkailuiden viedä Rovaniemen Teatterissa. Its shöy taim.

TYÖRYHMÄÄ

Käsikirjoitus Esko Janhunen

Ohjaus Kari Väänänen

Lavastus Pentti Uimonen

Pukusuunnittelu Elina Vasko

Naamiointi Maikki Kolistaja

Rooleissa ovat Marko Syysmaa, Olli Halttu, Onerva Kärkkäinen, Kirsi Kärnä, Markku Köngäs, Markku Lukka, Vesa-Matti Komonen, Joni Kuokkanen ja Jonne Kaaretkoski

LIPPUJEN HINNAT

Peruslippu 28 € / ryhmät 26 € / eläkeläinen 25 € / opiskelija 17 €

Opiskelijaryhmille liput ma-to -esityksiin 12 €

ESITYSPAIKKA

Rovaniemen Teatteri, Lappia-talon suuri Tieva-näyttämö

TEATTERIRAVINTOLA TARJOAA

Nätti-Jussin esityksissä teatteriravintola tarjoaa muun muassa

Kampanisu 2 €

Lapin Panimon Amber Lager- olut 7 €

Lohinappi oluen kaveriksi 2 €

ESITYKSEN KESTO

Esitys kestää noin 2 tuntia 10 minuuttia väliaikoineen. 

KUVIA ESITYKSESTÄ

Kuvat on ottanut Petri Teppo.

KATSO VIDEO

X