Sammakon satumainen elämä

Tämä tarina kertoo Sammakon satumaisesta elämästä. Sammakko asuu kasvimaalla raparperin alla. On kesä ja Sammakon vihreä mieli pakahtuu, koska hän tykkää uimisesta ja siitä, että luonto on vihreä. Joko kerroin, että vihreä on Sammakon lempiväri? Kun katsot häntä, voit arvata miksi.

Sammakolla on outo olo. Sydän tykyttää ja suusta tulee sammakoita. Hänen ystävänsä Possu ja lääkärinsä Jänis tuumaavat, että Sammakon täytyy olla rakastunut. Sammakko ei tiedä keneen mutta lähtee silti kosiomatkalle. Jos on rakastunut, pitää tehdä jotain, johon muut eivät pysty. Silloin rakastuksen kohde ihastuu sinuun, neuvovat kaverit.

Sammakko kohtaa Ankan, jonka kanssa hän kuuluu yhteen ja tekee kodin. Syksy saapuu. Sammakko vaeltaa metsässä, ihailee väriloistoa ja ikävöi pikkukarhua, joka nukkuu talvipesässään. Hän katselee, kun pakkaset nousevat horisontista. Mitä jos lähtisi Rotan kanssa kauas avaraan maailmaan? Kokisi kaikki kauniit nähtävyydet ja seikkailut. Mutta kuinka pian on perillä? Entä jos haluaa heti takaisin kotiin?

Koittaa kevät, Ankka kylvää seitsemän sorttia siemeniä ja kaverukset kaipaavat Mustarastaan laulua. Joko sinä olet kuullut sen?

Sammakon satumainen elämä -näytelmässä vierähtää värikäs kolmevarttinen Sammakoiden ja ystävien seurassa. Esitys on suunnattu 3–6 –vuotiaille ja on luonteeltaan kuin leikkihetki tai illan villit, kun tarinankerronnan lomassa näyttelijät jututtavat lapsia ja kysyvät heiltä neuvoa kutkuttavissa paikoissa. Näytelmän tarina ja lavastus pohjautuvat Max Velthuijsin satukirjoihin ja antavat lapsille teatterin taikaa Rovaniemen Teatterin vinttinäyttämö Kerolla ja Lapin kiertueella.

TYÖRYHMÄÄ

Pohjautuu Max Velthuijsin teoksiin Rakastunut Sammakko, Sammakko ja ankka, Sammakko löytää ystävän, Sammakko ja avara maailma, Sammakko ja linnunlaulu sekä eläinaiheisiin lastenlauluihin

Käsikirjoitus Vesa-Tapio Valo

Ohjaus Perttu Leinonen

Lavastus ja puvut Jyrki Pylväs

Rooleissa Markku Köngäs, Outi Nevanlinna ja Helka Periaho

ESITYSPAIKKA

Rovaniemen Teatteri, Lappia-talon vinttinäyttämö Kero. Esityksiä on myös Lapin kiertueella.

LIPUT

8 €

X