ILOA, OPPIA JA TEKEMISTÄ TEATTERISTA

Rovaniemen Teatterista on tilattavissa työpajoja, kierroksia kulisseihin, ammattilaisvierailuita ja tehtäväpaketteja, jotka kehittävät ilmaisutaitoja, syventävät esitysten teemoja sekä tutustuttavat teatterin tekemiseen ja ammattilaisiin.

TYÖPAJAT

Työpajat sopivat kaiken ikäisille ja niiden sisältö sekä kesto ovat muokattavissa ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan. Esimerkiksi lasten työpajat voivat olla kestoltaan 30–60 minuuttia ja nuorten työpajat 90–120 minuuttia. Työpaja järjestyy Lappia-talolle tai ryhmäsi tiloihin. Hinnat ovat 60–80 euroa.

TEATTERI-ILMAISUN TYÖPAJA

Teatteri-ilmaisun työpajassa voit parantaa osallistujien yhteishenkeä, itseluottamusta sekä kommunikaatio- ja esiintymistaitoja tai irrotella hauskoilla ilmaisuharjoitteilla.

TYÖPAJA ESITYKSEN KAVERIKSI

Voit tilata teatterista näytelmiin liittyviä työpajoja, joista saat uutta näkökulmaa esityksiin sekä kehität ryhmäsi toimintaa ja taitoja.

Sammakon tunteiden tuulimylly

Sammakon tunteiden tuulimyllyssä pääsee iloisesti tuulettumaan ja näyttelemään yhteistoiminnallisilla sekä leikkisillä draamaharjoitteilla, joilla opetellaan tunteiden tunnistamista ja ilmaisemista. Harjoitusten lomassa osallistujien tunnetaidot, samoin kuin vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot kehittyvät ja oppiminen sujuu hauskasti ja kokemuksellisesti.

Työpaja on suunnattu 5-8 -vuotiaille ja kestää 30 minuuttia. Yhdellä keralla voi olla enintään n. 20 osallistujaa. Työskentelytilana voi olla tavallinen luokkatila.

TEHTÄVÄPAKETIT

Näytelmien ensi-iltojen alla teatterin verkkosivulle ilmestyy esityksiin liittyviä tehtäväpaketteja koululaisille ja opiskelijoille. Paketit sisältävät yksilö- ja ryhmätehtäviä sekä keskustelunaiheita, joilla voit virittäytyä esitysten tunnelmaan tai purkaa kokemuksia teatteriretken jälkeen.

TEATTERINTEKIJÄ VALOKEILASSA

Tiedätkö, mitä tekee peruukkimestari, kuinka lavastaja saa ideansa, miten näyttelijä oppii vuorosanat tai tarvitseeko kuiskaajan todella puhua kuiskaten? Käy teatterilla ottamassa kysymyksiin selkoa tai tilaa taiteilija luoksesi kertomaan työstään. Järjestämme ryhmääsi varten haastattelutuokion, joka etenee vuorovaikutteisesti yleisötyöntekijän johdolla. Saat kuulla, kuinka taiteilija valottaa ammattinsa saloja ja pääset esittämään hänelle kysymyksiä. Haastattelutuokio kestää yhden oppitunnin verran ja sen hinta on 60 euroa.

KURKISTUS KULISSEIHIN

Kun haluat ottaa selvää tapahtumista teatterin kulissien takana, varaa ryhmällesi tutustumiskierros. Kierroksella pääset perehtymään teatteriammatteihin ja esitysten valmistamiseen. Tutkimusretki kestää noin tunnin ja on maksuton ryhmille, jotka käyvät katsomassa esityksen. Jos varaatte pelkän tutustumiskierroksen, opastus maksaa 52 euroa ryhmältä. 

Kysy lisää Anne Niskaselta: anne.niskanen@rovaniementeatteri.fi, 0400 893382.

X