Cabaret

”Oli kabaree ja oli seremoniamestari ja oli kaupunki nimeltä Berliini Saksa-nimisessä maassa – se oli maailman loppu ja minä tanssin Sally Bowlesin kanssa – ja me olimme molemmat unessa…”

Pimeään syttyy valomainos kirjain kirjaimelta. Siinä lukee Cabaret. Olemme kaupungissa nimeltä Berliini, vuosi on 1929. Emme tiedä, mitä Eurooppa saa pian kokea, millä tavalla juhlat loppuvat. Vielä ei ole aika. On uudenvuoden yö Kit Kat Klubilla ja kohtalo ajanut ihmiset yhteen. On se hetki ja villi kokoelma naisia, miehiä, musiikkia ja tanssia. Kaikki on mahdollista.

Amerikkalaisen kirjailijan, Cliff Bradshawn ja laulaja Sally Bowlesin katseet kohtaavat. Kaksikon välille kietoutuu syvä ja hauras rakkaustarina, samoin kuin heidän ympärilleen kertyy perheentapainen yhteisö erilaisia persoonia. On onnenonkija Ernst, majatalon emäntä Fräulein Schneider, hedelmäkauppias Herr Schultz ja Kit Kat -klubilaiset. Kaupungin ilmapiiri alkaa kuitenkin kiristyä ja sen myötä myös Klubin, Cliffin sekä Sallyn elämä muuttua ja usko tulevaisuuteen kääntyä.

Ennen sitä hyvä herrasväki, jättäkää huolenne ja käykää pöytään – me viihdytämme. Näin lupaa musikaalien mestariteos Cabaret. Willkommen, bienvenue, welcome!

ARVOSTELUT

"Klubikohtaukset ovat tulvillaan säkenöivimpiä visuaalisia ja tanssillisia räjähdyksiä mitä muistan Rovaniemen teatterissa nähneeni."
Tenka Issakainen, kriitikko, Lapin Kansa. Lue koko kritiikki TÄSTÄ.

"Tanssi virtaa teoksen tunnetiloissa ja teemoissa. Tuntuu kuin yksi yhteinen energia kulkisi jokaisen esiintyjän läpi kohti katsomoa. -- Esityksen jälkeen hämmästelen, mistä ihmeestä tätä kaikkea tulee. Taiteen ihmeestä, on varmasti lähimmäs oikea vastaus." 
- Marjis Ahvenjärvi, kriitikko, Uusi Rovaniemi. Lue koko kritiikki TÄSTÄ.

KATSOJAPALAUTTEET

"Upea esitys ja tarina. Tärkeä aihe juuri nyt. Timo Vuento seremoniamestarina tekee huikean roolityön. Tämä on tultava katsomaan uudelleen."

”Visuaalisesti vaikuttava, hienoa näyttelijäin työtä, mukaansa tempaava musiikki, kaiken kaikkiaan upea ja ajatuksiakin herättävä teatterielämys kaikille aisteille.”

"Cabaret on puhutteleva ja monipuolinen kokonaisuus, jota voi lämpimästi suositella. Lavastus, puvustus, maskeeraus, koreografiat ja tanssijat ansaitsevat erityismaininnan."

"Loistelias ja vaikuttava, vahvoja tunteita, upeita roolisuorituksia. Suosittelen."

"Viihdyttävä, mutta myös pysäyttävä elämys. Täyteläisen maukas visuaalisuus ja erittäin onnistuneet roolisuoritukset soivat antoisan hetken Rovaniemen teatterissa!

"Cabareen loistokas lavastus live-musiikin kera oli nautinnollista. Näyttelijöiden kyky muuntautua ja elää näytelmän koko tunteiden kirjo, liike ja ääni oli ammattitaitoista, intensiivistä ja mielekästä seurattavaa. Ohjaajan onnistuminen, tempaa mukaan tarinaan. Kokonaisuudessa nautinnollinen teatterikokemus, josta jäi jälki muistoihin mielekkänä iltana."

”Vaikka en ole suuri musikaalien ystävä, Cabaret teki poikkeuksen. Monitasoinen ja ajatuksia herättävä tarina, upeat lavasteet ja orkesteri. Erityisesti pidin runsaista ja kuplivista joukkokohtauksista.

ALKUPERÄISTEOS

Perustuu Christopher Isherwoodin romaaniin The Berlin Stories ja John Van Drutenin näytelmään I Am a Camera.
Musikaalikäsikirjoitus: Joe Masteroff
Sävellys: John Kander
Laulujen sanat: Fred Ebb

TYÖRYHMÄ

Ohjaus: Seppo Välinen
Kapellimestari: Minna Siitonen
Koreografia: Matti Paloniemi
Lavastus: Annina Nevantaus
Pukusuunnittelu: Paula Varis
Naamiointi: Kaisa Mylläri
Valosuunnittelu: Miksa Koponen
Äänisuunnittelu ja saliääni: Taito Kantomaa

Rooleissa: Panu Valo, Siiri Partanen, Timo Vuento, Kirsi Kärnä, Markku Köngäs, Paula Miettinen, Vesa-Matti Komonen, Helka Periaho, Jonne Kaaretkoski, Eino Hantula.

Tanssijat: Anni Pilhjärta, Atte Herd, Laura Kallas-Herd, Ulla Väätäinen, Veera Syvävirta, Geordanis Figuerola Medina, Krista Karttunen, Henrietta Heiskanen, Aino Mykrä

Orkesteri: Minna Siitonen, Anna Laakso, Mikko Silander, Jarmo Saitajoki, Hannu Mikkola, Henri Haahti, Ari Sundström, Johannes Ruotsalainen, Tuomas Virkkala, Markku Kulmala, Pekka Niskanen, Esko Parikka

KATSO TARKEMMAT TEKIJÄTIEDOT TÄÄLTÄ.

ESITYSPAIKKA

Suuri Tieva-näyttämö, Lappia-talo.

KESTO

2 tuntia  40 minuuttia sisältäen väliajan

LIPUT

Peruslippu 42–44 € / eläkeläiset 38–40 € / opiskelijat, työttömät & lapset 30–32 €.

VIDEOT

    

    

    

KUVAT

Kuvaaja: Petri Teppo.

Jos olet median edustaja, lataa painolaatuiset kuvat täältä.

Kuvaaja: Tatu Kantomaa

X