Lokki

Kaksi valloittavaa näyttelijää, Ella Mettänen ja Eero Ojala, kaivautuvat hurmaavan groteskilla otteella Anton Tšehovin klassikon ytimeen. Mitään ei ole Lokkiin lisätty, jotain on kylläkin poistettu, mutta huumori ja draama säilytetty.

Esitys kunnioittaa alkuperäistekstin luonnetta ja etenkin Tšehovin ajatusta siitä, että Lokki on kirjoitettu komediaksi! Näytelmän huumori kumpuaa ihmisen itsekkyydestä. Elämä tuntuu olevan kuin julmaa leikkiä, jatkuvasti keskeytyvä pyrkimys nousta siivilleen.

Mettänen ja Ojala vaihtavat notkeasti roolista toiseen. Treplevin, Ninan ja muiden Tsehovin kirjoittamien henkilöiden lisäksi näyttämöllä vilahtaa myös hellyttäviä irvikuvia meistä itsestämme, 2010-luvun ihmisistä.

 

”Kun kaikki on niin yksinkertaista ja pelkistettyä – lavasteeksi riittää taulu, rekvisiitaksi villalanganpätkä ja laastari – saavat Tšehovin teksti ja ilmiömäiset nuoret näyttelijät ansaitusti kaiken huomion.”
- Sanna Kangasniemi, Helsingin Sanomat 16.9.2016

”Ella Mettänen ja Eero Ojala ovat velhoja, joille tällainen show on ihan omiaan. Jumalainen kaksikko näykkäilee venäläisen sanankäytön onkimadosta parhaat palat jäämättä koukkuun. Tiedoksi vain, että tässä liitää paras Lokki, minkä olen nähnyt.”
- Anne Välinoro, Aamulehti 1.4.2016

”Iso yllätys oli avajaisillan Lokki, joka sukelsi Leihu-näyttämön lavalle humoristisempana ja kirkkaampana kuin koskaan, mutta myös julmana ihmisen itsekkyyden haaskalintuna. --- Groteski komediallinen ote tuottaa itse asiassa rinnalleen syvää tragiikkaa Henri Tuulasjärven ohjauksessa. Ne kulkevat käsi kädessä. Voisi melkein luvata: ennen
näkemätöntä Lokkia.”
- Eeva Kauppinen, Kaleva 08.07.2016

TYÖRYHMÄÄ

Suomennos: Martti Anhava
Näyttämöllä: Ella Mettänen ja Eero Ojala
Ohjaus: Henri Tuulasjärvi
Puvustus: Minna Harjuniemi
Kiertuetuotanto: Ella Mettänen ja Eero Ojala

ESITYSPAIKKA

Lappia-talon Kero-näyttämö

ESITYKSEN KESTO

90 min, sis. väliajan

LIPUT

25 € + palvelumaksu 2 €/lippu 

KUVIA

X