Pikku prinssi

Asteroidilla B 612 asustelevan Pikku prinssin päivät koostuvat kolmen tulivuoren nuohoamisesta, huomionkipeän ruusun hoitamisesta sekä 43 auringonlaskun katselemisesta. Eräänä päivänä prinssi väsyy oikukkaaseen ruusuunsa ja päättää lähteä seikkailemaan sekä tutkimaan maailmaa. 

Matkansa aikana prinssi tapaa kirjavan joukon aikuisia ja tulee havainneeksi, kuinka perin kummallisia isot ihmiset ovat. Hän tutustuu myös arvoituksellisen käärmeeseen sekä haaksirikkoutuneeseen lentäjään ja saa ystäväkseen viisaan ketun. Tarinassa päästään lapsille ominaisen ihmettelyn äärelle, kun Pikku prinssi kummastelee aikuisten omituista maailmaa sekä oppii tärkeitä viisauksia elämästä ja ystävyydestä. Lopussa niin prinssi kuin katsoja oivaltaa: ainoastaan sydämellään näkee hyvin.

Antoine de Saint-Exupéryn rakastettu klassikkosatu Pikku prinssi muuntuu Tero Heinämäen dramatisoimana ihastuttavaksi koko perheen näytelmäksi Rovaniemen Teatterissa. Yli 3-vuotiaille suunnatussa esityksessä lapset pääsevät uppoutumaan sadun ihmeellisen maailmaan, kun taas aikuisia pitää otteessaan tarinan filosofinen taso. Eljas Liinamaan ohjaama esitys nähdään kevätkaudella 2020 sekä kotinäytöksenä Lappia-talolla että Lapin kiertueella.

ARVOSTELUT

"Rovaniemen teatterin versio toimii. Marko Syysmaa lisää prinssin viattomaan ja huolettomaan olemukseen sopivasti pientä ilkikurisuutta. Kari Koivukangas pääsee tulkitsemaan prinssin kohtaamia isojen ihmisten varjopuolia sekä muita vastaantulijoita mehukkaasti Paula Variksen oivaltavan pukusuunnittelun tuella. -- Pikku prinssi on nautittava elämys myös isolle ihmiselle."
- Tenka Issakainen, kriitikko, Lapin Kansa.  

"Kero-näyttämölle syntyvä universumi raivaa nöyrästi tilaa teoksen sanomalle. Suuret, selkeät kuvamaisemat saavat pienet katsojat huokailemaan tyytyväisinä – ja kommentoimaan ekaluokkalaisen isolla tietämyksellä. Pentti Uimosen lavastuksessa vähän on paljon."
- Marjis Ahvenjärvi, kriitikko, Uusi Rovaniemi. Lue koko kritiikki TÄSTÄ.

KATSOJAPALAUTTEITA

"Pikku Prinssi -näytelmä herätti ihastusta ja ihmetystä pikku katsojissa.. Miten tuo avaruus on niin siisti...Onpa tuolla miehellä monta roolia ja se on tosi nopea vaihtaan asua."

"Pikku prinssi pistää aikuisenkin miettimään onnen tavoittelua ja ihmisen mielen järjettömyyksiä. Kahden näyttelijän saumatonta yhteistyötä ja tarinan kuljettamista on ilo seurata."

"Käytiin 4-vuotiaan kanssa katsomassa Pikku Prinssi ja se oli kyllä hyvä."

TYÖPAJA: AVARUUSRETKI YSTÄVYYDEN PLANEETALLE

Draamatyöpaja 5–9-vuotiaille

Varaa lasten draamatyöpaja päiväkoti- tai luokkaayhmällesi! Työpajassa teemme oman avaruusseikkailun ystävyyden planeetalle. Planeetalla tutkimme leikkien ja näytellen ystävyyden ja ryhmätyön kannalta tärkeitä vuorovaikutustaitoja, kuten kuuntelemista, keskittymistä ja toisen huomioon ottamista. Matkamuistoksi jokainen saa retkeltä roimasti rohkeutta, ryhmätyötaitoja ja rakettilaukaisun luovuuden puuskaan.

Kesto: 45 min
Hinta: teatterilla 80 €, kiertueella 60 € (ks. kiertueaikataulu täältä)

TYÖRYHMÄ

Alkuperäisteksti: Antoine de Saint-Exupéry
Dramatisointi: Tero Heinämäki
Ohjaus: Eljas Liinamaa
Lavastus: Pentti Uimonen
Puvustus: Paula Varis
Rooleissa: Kari Koivukangas, Marko Syysmaa

Katso koko työryhmä TÄSTÄ.

IKÄSUOSITUS

Yli 3-vuotiaille

KESTO

45-50 min

ESITYSPAIKKA

Vinttinäyttämö Kero, Lappia-talo. Esityksiä on myös Lapin kiertueella.

LIPUT

arkisin 8 €, viikonloppunäytöksissä 10 €
Kiertueella jäsenkunnissa* 5 €, muissa kunnissa 8 €.

*Jäsenkunnat: Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, (Rovaniemi), Salla, Savukoski, Sodankylä, Ylitornio.

KUVAT

Jos olet median edustaja, lataa painokelpoiset kuvat TÄÄLTÄ.

X