Seitsemän koiraveljestä

Onko pakko mennä kouluun? Seitsemän koiraveljestä viettää laiskanpulskeaa elämää Jukolan talossa, erään mäen pohjaisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Koirien on kyllä opin tielle lähdettävä tai lain koura tulee ja nappaa. Vaikeata on penkkiin asettua, kun pesunkestävien pojankoltiaisten tapaan koiraveljet seuraavat viettejään. On ihastusta naapurin Venlaan, veljespainia ja nujakointia Toukolan poikien kanssa. Lisäksi korvantaustaa panee raapimaan, kun kotitalo kallistelee ja pakopaikasta, Impivaaran korvesta tulee lähtö.

Niin Jukolan veljekset Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero vilistävät, seikkailevat ja selviytyvät seitsemän koiran voimalla läpi hiidenkiven, mäntymetsien ja aapisen. Heidän tarinansa valmistuu koko perheen näytelmäksi Lappia-taloon huhti- ja toukokuuksi.

Esitys pohjautuu Mauri Kunnaksen koiramaiseen mukaelmaan Aleksis Kiven klassikosta. Ohjaaja Johanna Sorjonen on tehnyt siitä Rovaniemen Teatterille upouuden näytelmätekstin, jonka juonessa on mukana menoa ja melskettä, laulua ja tanssin rytkettä.

IKÄSUOSITUS

Esitystä ei suositella alle 6-vuotiaille.

TYÖRYHMÄÄ

Pohjautuu Mauri Kunnaksen mukaelmaan Aleksis Kiven romaanista
Dramatisointi ja ohjaus: Johanna Sorjonen

Rooleissa: Kari Koivukangas, Vesa-Matti Komonen, Onerva Kärkkäinen, Kylli Köngäs, Markku Köngäs, Paula Miettinen, Outi Nevanlinna, Helka Periaho, Anniina Piiparinen, Marko Syysmaa ja Timo Vuento

Katso koko tekijäluettelo tästä.

ESITYSPAIKKA

Lappia-talo, Rovaniemen Teatterin suuri näyttämö Tieva

LIPUT

peruslippu 25 € / eläkeläinen 22 € / työtön, opiskelija ja lapsi 15 €, arkipäivän päivänäytöksissä koululaisryhmille 12 €

VELJESTEN VIRSUTOSSUISSA -TYÖPAJA

Rovaniemen Teatterista on tilattavissa työpaja, jossa käsittelemme kokemuksellisten draamaharjoitteiden kautta esityksen nostamia ajatuksia sekä teemme yhdessä hauskoja näyttelijäntyön harjoitteita. Teemoina ovat mm. luontosuhde ja ekologisuus. Vertaamme veljesten aikakautta omaamme ja tutkimme niiden erovaisuuksia draaman keinoin. Olisiko meillä jotain opittavaa menneestä?

Vietämme työpajassa puuhakkaan kolmevarttisen ja samalla kartutamme esiintymistaitoja teatterillisen toiminnan siivillä.

Työpaja järjestyy Lappia-talolle tai ryhmäsi tilaan, esimerkiksi luokkaan, josta saa pulpetit syrjään. Hinta on 60 euroa. Kysy lisää yleisötyövastaava Anne Niskaselta: anne.niskanen@rovaniementeatteri.fi.

X