Kauppamatkustajan kuolema

Klassikkodraama unelmista ja unelmien romahtamisesta

Willy Loman on kaikkien aikojen myyntitykki – hän tietää sen itsekin ja hänen charminsa puree seurassa kuin seurassa. Menestyksen takaa perhe, joka tukee Willyä kaiken tavoin. Vaimo Linda rakastaa hellää aviomiestään ja pojat kunnioittavat isäänsä, joka on heidän sankarinsa. Lomanin perhe elää unelmaelämää ja se halutaan näyttää muille.

Mutta sitten tuleekin päivä, kun Willy Lomanin huolellisesti rakentama illuusio alkaa rakoilla. Unelmien ja valheiden takaa alkaa paljastua vääjäämätön totuus, joka näyttäytyy elämän kestäneeltä petokselta. Mikä on ollut kaiken hinta? Ja mitä voi vielä pelastaa?

Arthur Millerin klassikkodraamassa eletään 1950-luvun amerikkalaisen perheidyllin lopun alkua. Tarinassa menneisyys paljastuu pala palalta ja sekoittaa Lomanin perheen nykyhetken niin, ettei mikään ole enää entisellään. Tämä on tarina unelmista ja niiden romahtamisesta, perheestä ja työstä, isistä ja pojista sekä rakkauden ja valheen kamppailusta.

Viiltävän koskettavan Kauppamatkustajan kuoleman ohjaa vieraileva näyttelijä-ohjaaja Ola Tuominen. Esityksen lavastaa Oskari Löytönen, jonka töitä on nähty mm. Porin Teatterissa sekä Tampereen Komediateatterissa. Pukusuunnittelusta vastaa Jaana Isokangas, jonka edellinen työ Rovaniemen Teatterissa oli karaokeshow Kuumia aaltoja. Lomanin perheen rooleissa nähdään Willynä Markku Köngäs, Linda-vaimona Paula Miettinen ja poikina Timo Vuento sekä Juuso Nykänen. Mukana on myös vieraileva Teemu Koskinen, joka on esiintynyt mm. Kotkan kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa, Rauman Teatterissa ja Kouvolan Teatterissa.

TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus: Arthur Miller
Suomennos: Aleksi Milonoff

Ohjaus: Ola Tuominen, vierailija
Lavastussuunnittelu: Oskari Löytönen, vierailija
Pukusuunnittelu: Jaana Isokangas, vierailija

Rooleissa: Markku Köngäs, Paula Miettinen, Timo Vuento, Juuso Nykänen, Kari Koivukangas, Teemu Koskinen, Miika Muranen, Kaisla Ollila, Helka Periaho, Marko Syysmaa

ENSI-ILTA

Keskiviikko 30.11.2022

ESITYSPAIKKA

Lappia-talo, suuri Tieva-näyttämö

LIPUT

Peruslippu 30 €, eläkeläiset 26 €, opiskelijat ja työttömät 18 €