Marsipaani, Pistaasi ja suuri rohkeususkallus

pienten lasten esitys rohkeudesta, uskalluksesta sekä tietysti ystävyydestä

”- Musta tuntuu, että sää Pistaasi tarttet vähän seikkailua.
– Ei kiitos.
– Pelkäätkö sää sitäkin?
– Se riippuu seikkailusta.”

Marsipaani on pikkuinen tyttö, joka ei pelkää mitään – paitsi hammaslääkäriä ja pimeää, mutta siitä ei saa puhua. Marsipaanilla on edessään jälleen tylsä päivä, kun äiti tuntuu muuttaneen puhelimeensa ja piirtäminenkin kyllästyttää. Mutta sitten pihalle ilmestyy pikkuinen poika Pistaasi ja hänen rescuekoiransa Höntti.

Päättäväinen Marsipaani haluaa kaksikon leikkikaverikseen, mutta leikit eivät tunnu käynnistyvän. Pistaasi nimittäin pelkää kaikkea paitsi hammaslääkäriä ja pimeää, eikä Höntti tunnu olevan yhtään sen rohkeampi. Marsipaanilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin viedä kaksikko kohti rohkeususkallusseikkailua! Löytääkö Pistaasi itselleen uskallusta? Entä oppiiko Höntti, ettei palloa tarvitse pelätä? Ja onko Marsipaani sittenkään koko ajan niin rohkea kuin väittää olevansa?

Marsipaani, Pistaasi ja suuri rohkeususkallus on uusi kotimainen pienten lasten esitys, jossa käsitellään lempeän huumorin ja mielikuvituksen avulla jännittämistä, uskaltamista sekä erilaisuuden ymmärtämistä. Käsikirjoitus ja ohjaus on taiteellisen johtajan Miika Murasen käsialaa ja tämä on samalla hänen jäähyväistyönsä Rovaniemen Teatterissa.

Ihastuttavasta, pastellinsävyisestä maailmasta vastaa lavastus- ja pukusuunnittelijana vieraileva Jaana Kurttila, jonka kädenjälkeä nähtiin Rovaniemellä viimeksi esityksessä Anu P – tarina Posion suuresta naisesta. Voimakastahtoisen Marsipaanin roolissa nähdään Kaisla Ollila, ujona Pistaasina Timo Vuento ja hurmaavana Höntti-koirana Santasport Lapin Urheiluopiston tanssinopiskelija Sini Napari. Höntti-koiran understudy on Ida Tiilikainen. Esitys on suunnattu päiväkoti-ikäisille 3-vuotiaasta ylöspäin.

Työryhmä

Käsikirjoitus ja ohjaus Miika Muranen
Lavastus- ja pukusuunnittelu Jaana Kurttila, vierailija
Naamioinnin suunnittelu Kaisa Mylläri
Valosuunnittelu Kari Penttinen
Äänisuunnittelu Pekka Mikkola
Rooleissa: Kaisla Ollila, Timo Vuento ja Sini Napari. Höntti-koiran understudy Ida Tiilikainen.

Ensi-ilta

Keskiviikko 15.2.2023 klo 18.00

Esityspaikka

Vinttinäyttämö Kero, Lappia-talo

Kesto

n. 1 h, ei väliaikaa

Liput

12 €, ryhmät 8 €

Kuvat

Työpaja

Marsipaani ja Pistaasi rohkeususkallus-teatterityöpaja päiväkoti-ikäisille

”Sää oot paras rohkeususkalluskeiju, jonka mää tunnen”

Rohkeususkallus-teatterityöpajassa sukelletaan seikkailun maailmaan, jossa jokaisesta osallistujasta tulee oman elämänsä supersankari tai rohkeususkalluskeiju. Lapset pääsevät pureutumaan Marsipaani, Pistaasi ja suuri rohkeususkallus –esityksen maailmaan leikillisin keinoin. Työpajan vetäjänä toimii Rovaniemen Teatterin yleisötyöntekijä, teatteri-ilmaisun ohjaaja Henna Linné.

Maksimiosallistujamäärä: 20 osallistujaa
Hinta:
 100 euroa
Kesto: n. 45 min

Tehtäväpaketti

Tehtäväpaketti sisältää pureskeltavaa ja pohdittavaa ennen teatterivierailua sekä esityksen aikana ja vierailun jälkeen. Ennakkotehtävien tavoitteena on tutustuttaa teatterin maailmaan, varsinaiseen teokseen sekä teemoihin ennen teatteriin saapumista. Toinen osio sisältää tarkkailutehtäviä esityksen ajaksi. Tehtäväpaketin viimeisessä osiossa on jatkotehtäviä katsomiskokemuksen jälkeen. Tehtäväpaketti auttaa syventämään lapsen teatterielämystä, tuoden samalla teatterintekemistä tutuksi. Mukana olevat toiminnalliset harjoitteet antavat lapsille mahdollisuuden käyttää luovuuttaan.

Tutustu Marsipaani, Pistaasi ja suuri rohkeususkallus -esityksen tehtäväpakettiin

Artikkelit ja arvostelut

Tenka Issakainen, Lapin Kansa 16.2.2023

”Myös esityksen kohtaukset ovat selkeästi kahta erilaista sorttia. Välillä kolmikko riehaantuu sanattomaan leikkiin, temmellykseen ja temppuiluun.

Välillä ystävykset taas rauhoittuvat juttelemaan keijuista, koirista, hämähäkeistä ja muista tärkeistä asioista.

Sekä puhe- että toimintajaksot tuntuivat pitävän pienetkin katsojat hyvin otteessaan.”

Lue koko arvostelu täältä (tilaajille)

Marjis Ahvenjärvi, Uusi Rovaniemi 3.3.2023

”Onnistuneen teatteriesityksen perusta on vahva teksti. Marsipaani, Pistaasi ja suuri rohkeususkallus on juuri sellainen. Käsikirjoittaja, Rovaniemen teatterin taiteellinen johtaja Miika Muranen on luonut näytelmän, jossa on kestävät menestyselementit: vahvat hahmot, tiivis rakenne ja viisas sisältö. Oman teoksensa ohjaajana Muranen synnyttää energiaklusterin, joka pitää alusta loppuun otteessaan niin pienen, keskikokoisen kuin isoimmankin katsojan.”

Lue koko arvostelu täältä (tilaajille)