Marsipaani, Pistaasi ja suuri rohkeususkallus

pienten lasten esitys rohkeudesta, uskalluksesta sekä tietysti ystävyydestä

”- Musta tuntuu, että sää Pistaasi tarttet vähän seikkailua.
– Ei kiitos.
– Pelkäätkö sää sitäkin?
– Se riippuu seikkailusta.”

Marsipaani on pikkuinen tyttö, joka ei pelkää mitään – paitsi hammaslääkäriä ja pimeää, mutta siitä ei saa puhua. Marsipaanilla on edessään jälleen tylsä päivä, kun äiti tuntuu muuttaneen puhelimeensa ja piirtäminenkin kyllästyttää. Mutta sitten pihalle ilmestyy pikkuinen poika Pistaasi ja hänen rescuekoiransa Höntti.

Päättäväinen Marsipaani haluaa kaksikon leikkikaverikseen, mutta leikit eivät tunnu käynnistyvän. Pistaasi nimittäin pelkää kaikkea paitsi hammaslääkäriä ja pimeää, eikä Höntti tunnu olevan yhtään sen rohkeampi. Marsipaanilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin viedä kaksikko kohti rohkeususkallusseikkailua! Löytääkö Pistaasi itselleen uskallusta? Entä oppiiko Höntti, ettei palloa tarvitse pelätä? Ja onko Marsipaani sittenkään koko ajan niin rohkea kuin väittää olevansa?

Marsipaani, Pistaasi ja suuri rohkeususkallus on uusi kotimainen pienten lasten esitys, jossa käsitellään lempeän huumorin ja mielikuvituksen avulla jännittämistä, uskaltamista sekä erilaisuuden ymmärtämistä. Käsikirjoitus ja ohjaus on taiteellisen johtajan Miika Murasen käsialaa ja tämä on samalla hänen jäähyväistyönsä Rovaniemen Teatterissa.

Ihastuttavasta, pastellinsävyisestä maailmasta vastaa lavastus- ja pukusuunnittelijana vieraileva Jaana Kurttila, jonka kädenjälkeä nähtiin Rovaniemellä viimeksi esityksessä Anu P – tarina Posion suuresta naisesta. Voimakastahtoisen Marsipaanin roolissa nähdään Kaisla Ollila ja ujona Pistaasina Timo Vuento. Hurmaavana Höntti-koirana vuorottelevat Santasport Lapin Urheiluopiston tanssinopiskelijat Sini Napari ja Ida Tiilikainen. Esitys on suunnattu päiväkoti-ikäisille 3-vuotiaasta ylöspäin.

Työryhmä

Käsikirjoitus ja ohjaus Miika Muranen
Lavastus- ja pukusuunnittelu Jaana Kurttila, vierailija
Naamioinnin suunnittelu Kaisa Mylläri
Valosuunnittelu Kari Penttinen
Äänisuunnittelu Pekka Mikkola
Rooleissa: Kaisla Ollila, Timo Vuento sekä Sini Napari ja Ida Tiilikainen

Ensi-ilta

Keskiviikko 15.2.2023 klo 13.00

Esityspaikka

Vinttinäyttämö Kero, Lappia-talo

Liput

12 €, ryhmät 8 €