Matti Nykänen – Hyppy sumuun

Kehuttu monologinäytelmä raottaa ovea Suomen legendaarisimman urheilijan mieleen. Mitä Matti Nykänen haluaa sanoa elämästään ja hyppyuran jälkeisistä vuosista? Entäpä hänen läheisensä Matista?

Näyttelijä Tatu Mönttisen kirjoittaman, lukuisista Mattia käsittelevistä kirjoista ja tv-haastatteluista koostetun, dokumenttiteatterimaisen esityksen lähes kaikki repliikit ovat oikeasti sanottuja. Tule katsomaan mitä sanottavaa Nykäsellä on rakkaudesta, masennuksestaan, perheestään, strippausurastaan, unohtamatta tietenkään Matin legendaarisia lausahduksia.

Tatu Mönttinen on näyttelijä ja Karanteeniteatterin perustaja. Hänen monologiesityksensä Matti Nykänen – Hyppy sumuun esitettiin ensimmäistä kertaa Korjaamolla Helsingissä 22.11.2018.

TYÖRYHMÄ

Ohjaus: Seppo Honkonen
Lavalla: Tatu Mönttinen
Äänisuunnittelu: Juuso Voltti
Ääninäyttelijät: Elsa Saisio, Kai Vaine ja Riku Korhonen

ESITYSPÄIVÄ

Lauantaina 8.10. klo 18:00

ESITYSPAIKKA

Lappia-talo, kellariteatteri Saivo
Saivolla on numeroimattomat paikat. Salin ovet ja ravintola avautuvat tuntia ennen esitystä. 

KESTO

1h 45 min sis väliajan

LIPUT

25 €

KAMPANJAT

Saman päivän esityslipulla ilmainen sisäänpääsy Teatteriklubille la 8.10. kellariteatteri Saivoon. Lue lisää klubista täältä.

IKÄSUOSITUS

K-12

ARVOSTELUT JA ARTIKKELIT

Helsingin Sanomat 24.11.2019, Laura Hallamaa

”Sen sijaan, että Nykäsen elämää käytäisiin läpi kronologisesti, pureudutaan hetkiin, joita Nykänen on kokenut. Näiden kautta selväksi tulevat suhteet perheeseen, naisiin, lapsiin ja mediaan.”

”Rakenne toimii, ja alun pienen hapuilun ja luentomaisen Wikipedia-osuuden jälkeen esitys nousee hyppyrin nokalta tasaiseen lentoon.”

Lue koko arvostelu tästä

Tamperelainen 2.3.2019, Katariina Fleming

”Tatu Mönttinen on tehnyt upean työn tuodessaan näyttämölle Matti Nykäsen elämäntarinan. Katsoja eläytyy koskettavaan tulkintaan ja jää miettimään olisiko häntä jotenkin voinut auttaa. Mäkikotkan komea lento liitää suoraan sydämiin.”

Lue koko arvostelu tästä

Katso esityksen trailer-video tästä:

Mitä on luvassa? Katso näyttelijä Tatu Mönttisen terveiset tästä: