Nunnia ja konnia

Rikollisen hauska musikaalikomedia unelmista, vapaudesta sekä sisaruuden voimasta!

Syyskaudella yli 8000 katsojaa kerännyt musikaalikomedia jatkaa ohjelmistossa 13.5.2023 saakka! 1990-luvun hittielokuvan musikaaliversio on valloittanut katsojat ympäri maailmaa ja nyt tämä säihkyvä musikaalikomedia nähdään Rovaniemen Teatterissa.

Tarinassa eletään 1970-luvun loppua ja räiskyvällä laulaja Deloris Van Cartierilla on haaveena olla maailman upein discokuningatar. Unelma vain ei ota toteutuakseen ja Deloris joutuu ongelmiin nähdessään rikollisliigaa johtavan miesystävänsä tekemän murhan. Deloriksen on paettava ja nuoruudesta tuttu poliisi Hiki-Ricky piilottaa hänet talousvaikeuksien kanssa painivaan luostariin.

Vauhtiin sekä viihteeseen tottunut Deloris ei sopeudu luostarin ankaraan kuriin ja yhteentörmäykset järjestetystä rakastavan Abbedissan kanssa ovat täynnä kipinöitä. Deloris saa tehtäväkseen johtaa luostarin kuoroa ja hänen erikoiset metodinsa saavat yllättäen nunnat laulamaan tavalla, jota ei ole koskaan kuultu. Nunnajoukko päästelee ilmoille soulia, gospelia ja discoa sellaisella volyymilla, että luostarista tulee ilmiö. Ehtiikö rikollisliiga löytää Deloriksen ennen oikeudenkäyntiä? Entä saavuttaako Deloris haaveilemansa tähteyden? Ja uskaltaako Hiki-Ricky lähestyä ihastustaan Delorista?

Musikaalin ohjaajana on lukuisia menestyneitä musiikkiteatteriteoksia ympäri Suomea ohjannut Rovaniemen Teatterin taiteellinen johtaja Miika Muranen ja valloittavat koreografiat ovat tamperelaisen tanssija-koreografi Elina Mäkelän käsialaa. Esityksen näyttävästä visuaalisuudesta vastaavat vierailijat lavastus- ja pukusuunnittelija Minna Välimäki sekä valosuunnittelija Mika Haaranen.

Pääosassa Deloriksena vierailee mm. Helsingin Kaupunginteatterin ja Vaasan Kaupunginteatterin musikaaleissa loistanut näyttelijä Heidi Kirves. Esityksessä on kaksoismiehitys ja tiukan Abbedissan roolissa vuorottelevat Helka Periaho sekä Outi Nevanlinna. Delorikseen ihastuneena poliisina nähdään Timo Vuento sekä Juuso Nykänen. Luostarin positiivisimman nunnan Sisar Maria Patrickin roolissa vuorottelevat Siiri Partanen sekä musiikkiteatteria lukuisissa teatterissa tehnyt vierailija Anna Pukkila. Huikeassa esiintyjäkaartissa ovat mukana myös mm. Paula Miettinen, Hannu Friman, Markku Köngäs, Kari Koivukangas, Marko Syysmaa sekä teatterimme uusin kiinnitys Kaisla Ollila. Koko tätä suurta esiintyjäjoukkoa säestää kapellimestari Minna Siitosen johtama kuuden muusikon svengaava huippubändi.

TYÖRYHMÄ

Alkuperäisteos: Sister Act
Käsikirjoitus: Cheri ja Bill Steinkellner
Sävellys: Alan Menken 
Laulujen sanoitus: Glenn Slater
Suomennos: Heikki Sankari, Kristiina ja Jussi Vahvaselkä

Ohjaus: Miika Muranen
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Minna Välimäki, vierailija
Koreografia: Elina Mäkelä, vierailija
Kapellimestari: Minna Siitonen
Valosuunnittelu: Mika Haaranen, vierailija
Äänisuunnittelu: Pekka Mikkola
Naamioinnin suunnittelu ja toteutus: Kaisa Mylläri

Rooleissa: Heidi Kirves, Juuso Nykänen / Timo Vuento, Outi Nevanlinna / Helka Periaho, Kaisla Ollila, Siiri Partanen / Anna Pukkila, Paula Miettinen, Markku Köngäs, Hannu Friman, Kari Koivukangas, Marko Syysmaa sekä Geordanis Figuerola Medina, Saana Heino, Leenamaija Laaksonen, Mirva Lahtimaa, Henna Linné, Kreetta Sundqvist, Kate Suopajärvi sekä Santasport Lapin Urheiluopiston tanssinopiskelija Ida Tiilikainen

Bändi: Kapellimestari Minna Siitonen, lisäksi Anna Laakso / Kaisa Ristiluoma, Hannu Mikkola, Henri Haahti / Johannes Ruotsalainen, Mikko Silander ja Jarmo Saitajoki. 

Katso vuorottelevien näyttelijöiden roolit tästä
Muutokset mahdollisia, tarkistathan ajankohtaisen tiedon lipunmyynnistä. 

ENSI-ILLAT

Perjantai 30.9. klo 19 ja lauantai 1.10.2022 klo 13

ESITYSPAIKKA

Lappia-talo, suuri Tieva-näyttämö

LIPUT

Peruslippu 45 €, eläkeläiset 40 €, opiskelijat, työttömät ja lapset 32 €

KESTO

2 tuntia 40 minuuttia, sis. väliajan

Kuvat

Esityskuvien kuvaaja: Petri Teppo, Studio Artica

Trailer-video

Arvostelut ja artikkelit

Marjis Ahvenjärvi, Uusi Rovaniemi 8.11.2022

Heidi Kirves (vierailija) iskee sähäkästi Deloris van Cartierin roolissa. Kipinät sinkoilevat, kun tämä menestyksen höttöhaaveissa elävä hilebilesankari luovii luostarin vakavahenkisessä sisarjoukossa. Törmäyskurssit ovat täynnä makoisaa komiikkaa. Henkiseltä kasvultakaan ei  vältytä, kun vastavoimat hiovat toisiaan.

Esitys sisältää kaiken kaikkiaan 23 laulua. Elokuvaversion nähneenä jännitti etukäteen, millä intensiteetillä musiikki kantaa tätä esitystä. Eipä tarvinnut pettyä. Svengaava gospel, energinen diskomeininki ja tunteita hivelevä Disney-musiikki räjäyttivät katsomon toistuviin aplodeihin. Nunnat, konnat ja kapellimestari Minna Siitonen livebändeineen tarjoavat yleisölleen kosolti musikaalisen riemun hetkiä.”

Lue koko arvostelu täältä (tilaajille)

Amusa.fi 20.10.2022

”Varsinain esitys olkii sit iha mahtava, Rikollise hauska musikaalikomedia, kute jo käsiohjelmas sanotaa. No sitä se just ol. Puitteet ol nii, ku oltas oltu oikee maailman luokan mestas. Het läks käyntii siihe mallii, et vauhtii piisas loppuu asti. Ohjaajaan ol Miika Muranen, joka on pestisä hallinu. Jos ja ku o nähny tulkinnan jo jossai muual, nii mite o hienoo nähä jonkun muunkii näkemys samast.”

”Poliisi Hiki-Ricky, meijän esitykses Timo Vuento, o ollu lääpällää Deloris’iin ja niinpä järkkää tälle turvapaikan – luostarist! Jote – siin vaihees o jo soppa keitetty. Millane meininki alkaa luostaris, mihi menee ”nunnaks” Deloris. Ai, et millane, nii sehän o silkkaa vauhtii ja vaarallisii tilanteit. Nii ja Hiki-Ricky anto meil kyl sellase esityksen, et huh-heijaa!”

Lue koko arvostelu täältä

Tenka Issakainen, Lapin Kansa 3.10.2022

”Vieraileva Heidi Kirves hurmaa maallisista iloista nauttivana sankarittarena, jonka törmäykset luostarikurin kanssa luovat suuren osan esityksen huumorista. Vahvalla ja monipuolisella äänellään Kirves tuo hahmoon anteeksipyytelemätöntä rehvakkuutta.”

”Ensi-illassa ankarana abbedissana nähtiin harvinaisen herkulliseen ja passeliin rooliin päässyt Outi Nevanlinna. Nevanlinna saa julmistella antaumuksella sekä lopussa revitellen rikkoa nuivan johtajan roolia. Samalla hän onnistuu tuomaan hahmoon sympaattista jalat maassa -asennetta.”

”Kolmituntisessa esityksessä viihtyi kyllä, mutta en ensin suunnitellut katsovani musikaalia toista kertaa. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin lukiessani kaksoisroolituksen tarjoamia kattauksia. Kuinka Kaisla Ollila suoriutuu Deloriksena, Helka Periaho abbedissana tai ohjaaja Miika Muranen gangsterina? Sehän on nähtävä.”
Lue koko arvostelu täältä (tilaajille)

Jyri Tynkkynen, YLE 14.9.

YLE Radio Suomen toimittaja Jyri Tynkkynen haastatteli Heidi Kirvestä ja Miika Murasta 14.9. teatterilla.
Haastattelut löytyvät täältä

Taidetestaajat

Nunnia ja konnia -musikaalikomedia on Rovaniemen Teatterin Taidetestaajat-esityksenä kaudella 2022-2023.

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin. Toimintamme tavoittaa vuosittain yli 65 000 henkeä, kaikista Suomen kunnista. Vierailujen määrä ja kohteet vaihtelevat lukuvuosittain saamastamme rahoituksesta riippuen. Toiminnan ydintavoitteena on tarjota nuorille taide-elämyksiä ja työkaluja muodostaa kokemuksestaan perusteltu mielipide. 

Kasiluokkalaiset Taidetestaajat jättävät esityksen jälkeen arvionsa kaikkien nähtäville Taidetestaajien nettisivuille.

”Musikaalin yleisenergia oli hyvä.”
”Pidin musikaalin rekvisiitasta ja roolihahmojen asuista. Näyttelijät olivat todella hyviä ja saivat esityksessä hahmojen väliset suhteet, tunteet ja persoonat hyvin esitettyä. Musiikki ja laulu oli onnistunutta ja toi rytmillä hyvää energiaa esitykseen. Voisin katsoa esityksen uudestaan ja voisin suositella sitä kavereille.”
”Esitys oli hieno. Näyttelijät, musiikki ja lavastus olivat hyvin toteutettuja.”
”Kaikki toimivat esityksessä hyvin esimerkiksi valot ja lavastus.”

Tehtäväpaketti

Taidetestaajien tehtäväpaketti Nunnia ja konnia -esitykseen täällä