Nunnia ja konnia

Rikollisen hauska musikaalikomedia unelmista, vapaudesta sekä sisaruuden voimasta!

1990-luvun hittielokuvan musikaaliversio on valloittanut katsojat ympäri maailmaa ja nyt tämä säihkyvä musikaalikomedia nähdään Rovaniemen Teatterissa. Hulvattomilla hahmoilla ja upealla musiikilla lumoava suursatsaus saa kaksoisensi-iltansa syyskuussa.

Tarinassa eletään 1970-luvun loppua ja räiskyvällä laulaja Deloris Van Cartierilla on haaveena olla maailman upein discokuningatar. Unelma vain ei ota toteutuakseen ja Deloris joutuu ongelmiin nähdessään rikollisliigaa johtavan miesystävänsä tekemän murhan. Deloriksen on paettava ja nuoruudesta tuttu poliisi Hiki-Ricky piilottaa hänet talousvaikeuksien kanssa painivaan luostariin.

Vauhtiin sekä viihteeseen tottunut Deloris ei sopeudu luostarin ankaraan kuriin ja yhteentörmäykset järjestetystä rakastavan Abbedissan kanssa ovat täynnä kipinöitä. Deloris saa tehtäväkseen johtaa luostarin kuoroa ja hänen erikoiset metodinsa saavat yllättäen nunnat laulamaan tavalla, jota ei ole koskaan kuultu. Nunnajoukko päästelee ilmoille soulia, gospelia ja discoa sellaisella volyymilla, että luostarista tulee ilmiö. Ehtiikö rikollisliiga löytää Deloriksen ennen oikeudenkäyntiä? Entä saavuttaako Deloris haaveilemansa tähteyden? Ja uskaltaako Hiki-Ricky lähestyä ihastustaan Delorista?

Musikaalin ohjaa lukuisia menestyneitä musiikkiteatteriteoksia ympäri Suomea ohjannut Rovaniemen Teatterin taiteellinen johtaja Miika Muranen ja valloittavat koreografiat ovat tamperelaisen tanssija-koreografi Elina Mäkelän käsialaa. Esityksen näyttävästä visuaalisuudesta vastaavat vierailijat lavastus- ja pukusuunnittelija Minna Välimäki sekä valosuunnittelija Mika Haaranen.

Pääosassa Deloriksena vierailee mm. Helsingin Kaupunginteatterin ja Vaasan Kaupunginteatterin musikaaleissa loistanut näyttelijä Heidi Kirves. Esityksessä on kaksoismiehitys ja tiukan Abbedissan roolissa vuorottelevat Helka Periaho sekä Outi Nevanlinna. Delorikseen ihastuneena poliisina nähdään Timo Vuento sekä Juuso Nykänen. Luostarin positiivisimman nunnan Sisar Maria Patrickin roolissa vuorottelevat Siiri Partanen sekä musiikkiteatteria lukuisissa teatterissa tehnyt vierailija Anna Pukkila. Huikeassa esiintyjäkaartissa ovat mukana myös mm. Paula Miettinen, Hannu Friman, Markku Köngäs, Kari Koivukangas, Marko Syysmaa sekä teatterimme uusin kiinnitys Kaisla Ollila. Koko tätä suurta esiintyjäjoukkoa säestää kapellimestari Minna Siitosen johtama kuuden muusikon svengaava huippubändi.

TYÖRYHMÄ

Alkuperäisteos: Sister Act
Käsikirjoitus: Cheri ja Bill Steinkellner
Sävellys: Alan Menken 
Laulujen sanoitus: Glenn Slater
Suomennos: Heikki Sankari, Kristiina ja Jussi Vahvaselkä

Ohjaus: Miika Muranen
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Minna Välimäki, vierailija
Koreografia: Elina Mäkelä, vierailija
Kapellimestari: Minna Siitonen
Valosuunnittelu: Mika Haaranen, vierailija
Äänisuunnittelu: Pekka Mikkola
Naamioinnin suunnittelu ja toteutus: Kaisa Mylläri

Rooleissa: Heidi Kirves, Juuso Nykänen / Timo Vuento, Outi Nevanlinna / Helka Periaho, Kaisla Ollila, Siiri Partanen / Anna Pukkila, Paula Miettinen, Markku Köngäs, Hannu Friman, Kari Koivukangas, Marko Syysmaa sekä Geordanis Figuerola Medina, Saana Heino, Leenamaija Laaksonen, Mirva Lahtimaa, Henna Linné, Kreetta Sundqvist, Kate Suopajärvi sekä Santasport Lapin Urheiluopiston tanssinopiskelija Ida Tiilikainen

Bändi: Kapellimestari Minna Siitonen, lisäksi Anna Laakso / Kaisa Ristiluoma, Hannu Mikkola, Henri Haahti / Johannes Ruotsalainen, Mikko Silander ja Jarmo Saitajoki. 

Katso vuorottelevien näyttelijöiden roolit tästä
Muutokset mahdollisia, tarkistathan ajankohtaisen tiedon lipunmyynnistä. 

ENSI-ILLAT

Perjantai 30.9. klo 19 ja lauantai 1.10.2022 klo 13

ESITYSPAIKKA

Lappia-talo, suuri Tieva-näyttämö

LIPUT

Peruslippu 42–44 €, eläkeläiset 38–40 €, opiskelijat, työttömät ja lapset 30–32 €

KESTO

2 tuntia 40 minuuttia, sis. väliajan

KAMPANJAT

Saman päivän esityslipulla ilmainen sisäänpääsy Teatteriklubille. Teatteriklubit la 8.10., la 15.10. sekä pe 28.10. kellariteatteri Saivolla. Lue lisää klubista täältä.

Tuo isovanhempi teatteriin! Vanhusten viikon esityksiin 5 euron alennus eläkeläislipusta eläkeläiskortilla. Alennus voimassa Nunnia ja konnia -esityksiin pe 7.10 klo 19 ja la 8.10 klo 19. Myyntiaika 26.9.-8.10. Alennus annetaan vain uusiin tilauksiin ja se koskee vain eläkeläislippuja.

Kuvat

Esityskuvien kuvaaja: Petri Teppo, Studio Artica