Maailman suurin taidearviointi on käynnissä

Taidetestaajat vie kolmen vuoden ajan kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset - yhteensä lähes 200 000 nuorta - kokemaan ja arvioimaan taidetta. Tulokset ovat koko kansan ihmeteltävänä taidetestaajien sivuilla.

Lappilaiset taidetestaajat käyvät Rovaniemen Teatterissa katsomassa syyskaudella 2019 musikaalinäytelmän Cabaret. Tutustu esitykseen lukemalla siitä lisää ohesta ja katsomalla myöhemmin julkaistavat videot sekä kuvat. Kasiluokkalaisten kirjoittamat arviot näytelmästä voi kurkata sivulta taidetestaajat.fi.

Näytelmään liittyvän, taidetestaajille suunnatun tehtäväpaketin saa ladattua TÄSTÄ

TEOKSESTA

Syksyllä 2019 Rovaniemen Teatterin suurella näyttämöllä lumoaa palkittu suurmusikaali Cabaret. Teos on kansainvälinen klassikko, joka on saanut ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 1966.

Musikaalin tapahtumapaikka on 1929–1930 hulvaton Berliini, jossa elämä on villiä, syntistä showta ja täynnä hurmoksellista elämäniloa. Cabaret on rakkaustarina, jossa kaksi elämännälkäistä nuorta kohtaavat ja rakastuvat intohimoisesti. Maailma elää samaan aikaan kuitenkin suuressa muutoksessa. Kansallissosialismi nousee Saksassa, ja antisemitismi ja viha vähemmistöjä kohtaan valtaavat ajattelua.

Cabaret on värikäs ja visuaalinen show, jonka syke vääristyy kylmenevässä maailmassa. Samalla kun esitys viihdyttää, se antaa paljon ajateltavaa. Näkeekö ihminen enää ihmistä? Mitä on rakkaus? Miten valintani vaikuttavat tulevaisuuteeni? Kenen puolella olen? Uskallanko rakastaa? Surullista ja pelottavaa kyllä, nykymaailman tilasta on löydettävissä paljon samankaltaisia elementtejä kuin kolmekymmentäluvun Euroopassa. Näytelmän ohjaa Seppo Välinen.

TAIDETESTAAJIEN KULISSIKIERROS

Hyppää Mallan ja Olavin matkaan kulissikierrokselle! Taidetestajaat katsovat videon teatterissa Cabaret'n esityksen jälkeen, ellei yleisötyöntekijän kanssa ole toisin sovittu.

KATSO KUVAT

X