NIMITYKSIÄ ROVANIEMEN TEATTERISSA

Anniina Piiparinen on valittu Rovaniemen Teatteriin näyttelijäksi kaudelle 2018–2019. Piiparinen on 28-vuotias ja syntyisin Espoosta. Hän on opiskellut esiintymistaidetta suorittamalla Lahden kansanopiston teatterilinjat sekä Lapin urheiluopiston tanssialan perustutkinnon. Hän on näytellyt indie-elokuvissa, työskennellyt näyttelijäharjoittelijana Lahden kaupunginteatterissa ja tanssijaharjoittelijana Rovaniemen Teatterissa sekä esiintynyt niin tanssiteoksissa kuin lauluyhtyeidenkin mukana. Teatterikaudella 2018–2019 hänet nähdään musiikkinäytelmä Hovinpohjassa, joka saa ensi-iltansa 12. syyskuuta sekä koululaisnäytelmässä, joka valmistuu keväällä 2019.

Elina Nätynki on aloittanut Rovaniemen Teatterin tarpeistonvalmistajana 1.8.2018. Nätynki on 30-vuotias rovaniemeläinen sisustus- ja tekstiilialan artesaani, joka opiskelee taiteen maisteriksi Lapin yliopiston sisustus- ja tekstiilimuotoilun koulutusohjelmassa. Hän on opiskellut myös Montrealissa Concordian yliopistossa tekstiilitaidetta, lavastusta ja rekvisiittakursseja. Nätynki on aiemmin työskennellyt mm. Rovaniemen Teatterin tarpeistonvalmistajan apulaisena, R-Collectionissa ja Taito Lapissa. Alkaneella teatterikaudella hän on tarpeistonvalmistajana kaikissa Rovaniemen Teatterin tuotannoissa.

Lapin Alueteatteriyhdistyksen hallitus on organisoinut Rovaniemen Teatterin johtoa uudelleen ja muuttanut hallintojohtaja Sari Alatalon työnkuvan toiminnanjohtajaksi 1.6. alkaen. Toiminnanjohtajan vastuulla on johtaa teatterin toimintaa ja suunnitella ohjelmisto yhteistyössä taiteellisen johtajan kanssa. Taiteelliseksi johtajaksi on toukokuussa 2018 valittu Miika Muranen, joka aloittaa tehtävässään 1.8.2019.

X