Rovaniemen Teatteri järjestää tuoksuttomia esityksiä

Rovaniemen Teatterissa on tuoksuttomia näytöksiä helmi- ja huhtikuussa. Ensimmäinen tuoksuton esitys on perjantain 17.2. Huojuva talo ja toinen keskiviikon 26.4. Ei makseta -komedia. Molemmat esitykset ovat Lappia-talossa. Allergianäytöksiä ovat toivoneet katsojat, jotka kärsivät tuoksuyliherkkyydestä ja saavat tuoksuista sekä hajuista oireita kuten nuhaa, päänsärkyä ja pahoinvointia.

Allergia- ja astmaliiton tietojen mukaan 10–40 % suomalaisväestöstä kärsii tuoksuyliherkkyydestä. Oireina esiintyy muun muassa ihon punottamista, hengenahdistusta ja yskää. Tyypillisimpiä oireiden aiheuttajia ovat hajuvedet ja partavedet. Tuoksuyliherkkyys voi johtaa sosiaaliseen eristäytymiseen työssä, kotona, koulussa ja vapaa-ajalla. Eristäytymisen välttämiseksi kanssaihmisiltä tarvitaan ymmärrystä ja huomaavaisuutta.

Rovaniemen Teatteri pyytää yleisöä tulemaan allergiaesityksiin ilman hajustettua kosmetiikkaa, kuten tuoksuvia deodorantteja, hiuslakkoja ja parta- tai hajuvesiä. Teatterin henkilökunta ei myöskään käytä näytäntöpäivänä hajustettua kosmetiikkaa. Henkilökunta toivoo lisäksi, etteivät asiakkaat tupakoisi Lappia-talon sisäänkäynnin läheisyydessä. Siivoojat huomioivat allergianäkökulman siistiessään teatterin yleisötilat ennen näytöksiä. Näytelmissä ei tupakoida, altisteta katsojia eläinpölylle tai käytetä hajusteita, savuja ja muita hengitysilmaan vaikuttavia tehosteita.

Tuoksuttomia näytöksiä ovat Huojuvan talon esitys 17. helmikuuta klo 19 alkaen kellariteatteri Saivossa ja Ei makseta! -komedian näytös 26. huhtikuuta klo 19 alkaen Tieva-salissa Lappia-talossa. Liput esityksiin ovat 28 - 14 euroa ja niitä on saatavana Lappia-talon lippukassalta, Rovaniemen kaupungintalon Osviitasta ja verkkokaupasta www.netticket.fi/rovaniemen-teatteri.

X