ILOA, OPPIA JA TEKEMISTÄ TEATTERISTA

Rovaniemen Teatterista on tilattavissa työpajoja, kierroksia kulisseihin, ammattilaisvierailuita ja tehtäväpaketteja, jotka kehittävät ilmaisutaitoja, syventävät esitysten teemoja sekä tutustuttavat teatterin tekemiseen ja ammattilaisiin.

TYÖPAJAT

Työpajat sopivat kaiken ikäisille ja niiden sisältö sekä kesto ovat muokattavissa ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan. Esimerkiksi lasten työpajat voivat olla kestoltaan 30–60 minuuttia ja nuorten työpajat 90–120 minuuttia. Työpaja järjestyy Lappia-talolle tai ryhmäsi tilaan, esimerkiksi luokkaan, josta saa pulpetit syrjään. Hinnat ovat 60–80 euroa.

Teatteri-ilmaisun työpaja

Teatteri-ilmaisun työpajassa voit parantaa osallistujien yhteishenkeä, itseluottamusta sekä kommunikaatio- ja esiintymistaitoja tai irrotella hauskoilla ilmaisuharjoitteilla.

Sammakon tunteiden tuulimylly

Sammakon tunteiden tuulimyllyssä pääsee iloisesti tuulettumaan ja näyttelemään yhteistoiminnallisilla sekä leikkisillä draamaharjoitteilla, joilla opetellaan tunteiden tunnistamista ja ilmaisemista. Harjoitusten lomassa osallistujien tunnetaidot, samoin kuin vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot kehittyvät ja oppiminen sujuu hauskasti ja kokemuksellisesti. Työpaja on suunnattu 5-8 -vuotiaille ja kestää 30 minuuttia.

Veljesten virsutossuissa

Käsittelemme kokemuksellisten draamaharjoitteiden kautta esityksen nostamia ajatuksia sekä teemme yhdessä hauskoja näyttelijäntyön harjoitteita. Teemoina ovat mm. luontosuhde ja ekologisuus. Vertaamme veljesten aikakautta omaamme ja tutkimme niiden erovaisuuksia draaman keinoin. Olisiko meillä jotain opittavaa menneestä? Vietämme työpajassa puuhakkaan kolmevarttisen ja samalla kartutamme esiintymistaitoja teatterillisen toiminnan siivillä.

 

TEHTÄVÄPAKETIT

Näytelmien ensi-iltojen alla teatterin verkkosivulle ilmestyy esityksiin liittyviä tehtäväpaketteja koululaisille ja opiskelijoille. Paketit sisältävät yksilö- ja ryhmätehtäviä sekä keskustelunaiheita, joilla voit virittäytyä esitysten tunnelmaan tai purkaa kokemuksia teatteriretken jälkeen.

Lataa tästä Papin perhe -näytelmään liittyvä tehtäväpaketti.

TEATTERINTEKIJÄ VALOKEILASSA

Tiedätkö, mitä tekee peruukkimestari, kuinka lavastaja saa ideansa, miten näyttelijä oppii vuorosanat tai tarvitseeko kuiskaajan todella puhua kuiskaten? Käy teatterilla ottamassa kysymyksiin selkoa tai tilaa taiteilija luoksesi kertomaan työstään. Järjestämme ryhmääsi varten haastattelutuokion, joka etenee vuorovaikutteisesti yleisötyöntekijän johdolla. Saat kuulla, kuinka taiteilija valottaa ammattinsa saloja ja pääset esittämään hänelle kysymyksiä. Haastattelutuokio kestää yhden oppitunnin verran ja sen hinta on 60 euroa.

KURKISTUS KULISSEIHIN

Kun haluat ottaa selvää tapahtumista teatterin kulissien takana, varaa ryhmällesi tutustumiskierros. Kierroksella pääset perehtymään teatteriammatteihin ja esitysten valmistamiseen. Tutkimusretki kestää noin tunnin ja on maksuton ryhmille, jotka käyvät katsomassa esityksen. Jos varaatte pelkän tutustumiskierroksen, opastus maksaa 52 euroa ryhmältä.

Kysy lisää Anne Niskaselta: anne.niskanen@rovaniementeatteri.fi, 0400 893329.

 

X