Valokeilassa

Keskiviikkoklubi

Rovaniemen Teatterin keskiviikkoklubilla valokeilaan astuu inspiroivia, rohkeita ja omaäänisiä pohjoisen musiikintekijöitä.

Näyttelijä Siiri Partanen ja kapellimestari Minna Siitonen kutsuvat tunnelmalliselle Saivo-näyttämölle seurakseen kiinnostavia muusikoita sekä heidän tarinansa. Illan aikana kuullaan uudenlaisia versioita vieraan valitsemista biiseistä, keskustellaan musiikin merkityksestä ja ennen kaikkea avataan kutsuvieraan matkaa muusikoksi.

KESKIVIIKKOKLUBIT
15.2.2023 vieraana Stepa
15.3.2023 vieraana Ánnámáret
19.4.2023 vieraana Tarja Ylitalo

Stepa

Rap-artisti Stepa valokeilassa Rovaniemen Teatterissa ke 15.2.

Sodankylästä lähtöisin oleva, pohjoisen suomiräpin ääneksikin tituleerattu Stepa julkaisi heinäkuussa 2022 uusimman albuminsa Siistii räppii. Lämminhenkistä ja tiedostavaa otetta suosivan Stepan riimit ovat täynnä hevosvoimaa ja korkeajännitteistä energiaa. Teemoissa korostuvat mm. kotikulmat ja räppärin arki sekä artistin positiivinen suhtautuminen elämään. Nykypäivänä Stepan musiikki puhuu yhä enemmän ajan- ja elämän arvokkuuden puolesta, unohtamatta voimista suurimpia: rauhaa ja rakkautta. Rap-artisti Stepa nähdään Valokeilassa ke 15.2.2023.
Kuva: Mikko-Pekka Karlin


Ánnámáret

Ánnámáret eli Anna Näkkäläjärvi-Länsman on Inarista kotoisin oleva saamelaismuusikko ja joikaaja. Ánnámáret saa inspiraation musiikkiinsa Saamenmaan luonnosta ja elämästä. Hän on esiintynyt eri kokoonpanojensa kanssa ympäri maailmaa mm. Kanadassa, Norjassa ja Virossa kuten myös  Helsingin Flow Festivaaleilla. Ánnámáret on julkaissut kolme albumia, joista uusin Nieguid duovdagat valittiin Suomessa vuoden 2021 kansanmusiikkilevyksi ja se oli samana vuonna myös Etno Emma -ehdokkaana. Näkkäläjärvi-Länsman toimi vuosina 2012-2015 saamelaiskulttuurin läänintaiteilijana. Ánnámáret toimii Vilijonkan ääninäyttelijänä pohjoissaamenkielisessä Muumilaakso-tv-sarjassa. Ánnámáret Valokeilassa ke 15.3.2023.
Kuva: Marja Viitahuhta


Tarja Ylitalo

”Se on kerrasta poikki, sanon suoraan sen!”

Näin kajahti monessa suomalaiskodissa vuonna 1980, kun Tarja Ylitalo osallistui laulullaan Syksyn sävel –kilpailuun. Vaikka kappale ei päässytkään loppukilpailuun, Kerrasta poikki nousi nopeasti listaykköseksi. Teini-ikäisestä asti keikkaillut Tarja oli yksi 80- ja 90-lukujen kysytyimpiä iskelmäartisteja, ja hänen albumeitaan on myyty kulta- ja timanttilevyihin oikeuttavia määriä. Ylitalo on myös osallistunut sekä Syksyn sävel -kisaan että Euroviisuihin. Pellossa asuvalle laulajattarelle ovat tulleet viime vuosina tutuiksi myös ulkomaiset lavat, sillä hän on miehensä kanssa keikkaillut mm. Etelä-Amerikassa ja Lähi-Idässä. Valokeilassa Tarja Ylitalo nähdään ke 19.4.2023.

TYÖRYHMÄ

Konsepti ja toteutus: Siiri Partanen ja Minna Siitonen

LIPUT

18 €, sarjalippu 60 € (neljä esitystä)

ESITYSPAIKKA

Kellariteatteri Saivo. Saivon baaritiski palvelee tuntia ennen esityksen alkua ja koko esityksen ajan. 

KESTO

Esityksen kesto on n 1h, ei väliaikaa.