Yleisötyö

Yleisötyö on teatterin keino tutustuttaa ihmisiä teatterin tekemiseen ja ohjelmistoon. Yleisötyö tekee paljon yhteistyötä kulttuurialan toimijoiden kanssa ja pyrkii kehittämään teatterin saavutettavuutta.


Teatterintekijä valokeilassa

Tiedätkö, mitä tekee peruukkimestari, kuinka lavastaja saa ideansa, miten näyttelijä oppii vuorosanat tai tarvitseeko kuiskaajan todella puhua kuiskaten? Käy teatterilla ottamassa kysymyksiin selkoa tai tilaa taiteilija luoksesi kertomaan työstään. Järjestämme ryhmääsi varten haastattelutuokion, joka etenee vuorovaikutteisesti yleisötyöntekijän johdolla. Saat kuulla, kuinka taiteilija valottaa ammattinsa saloja ja pääset esittämään hänelle kysymyksiä. Haastattelutuokio kestää yhden oppitunnin verran ja sen hinta on 60 euroa.

Kurkistus kulisseihin

Kun haluat ottaa selvää tapahtumista teatterin kulissien takana, varaa ryhmällesi tutustumiskierros. Kierroksella pääset perehtymään teatteriammatteihin ja esitysten valmistamiseen. Tutkimusretki kestää noin tunnin ja on maksuton ryhmille, jotka käyvät katsomassa esityksen. Jos varaatte pelkän tutustumiskierroksen, opastus maksaa 60 euroa ryhmältä. Kulissikierroksen ryhmäkoko on max. 20 henkilöä.

Nuori Näyttämö -hanke 2022-2024

Rovaniemen Teatteri on mukana Työväen Näyttämöiden liiton (TNL) Nuori Näyttämö 2022-2024 -hankkeessa. Nuori Näyttämö –konsepti on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa nuoret teatterinharrastajat saavat mahdollisuuden vahvistaa omaa osaamistaan tai aloittaa aivan uuden harrastuksen tapahtuman tukemana.

Hankkeen uudet näytelmät valmistuvat vuoden 2022 loppuun mennessä ja nuortenryhmien haku näiden teattereiden alueilta tapahtuu maalis-huhtikuussa 2023. Nuortenryhmät valmistavat uusista näytelmistä esitykset, jotka nähdään ammattiteattereiden näyttämöillä keväällä 2024 viidellä paikallisfestivaalilla. Lue lisää hankkeesta

tnl.fi/nuorinayttamo/

Taidetestaajat

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin. Toiminnan ydintavoitteena on tarjota nuorille taide-elämyksiä ja työkaluja muodostaa kokemuksestaan perusteltu mielipide. Rovaniemen Teatteri on ollut mukana hankkeessa jo vuodesta 2017 lähtien. Tulokset ja arvioinnit ovat koko kansan nähtävillä Taidetestaajien sivustolla

taidetestaajat.fi

Tehtäväpaketit

Näytelmien ensi-iltojen läheisyydessä teatterin verkkosivuilla julkaistaan esityksiin liittyviä tehtäväpaketteja koululaisille ja opiskelijoille. Paketit sisältävät yksilö- ja ryhmätehtäviä sekä keskustelunaiheita, joilla voit virittäytyä esitysten tunnelmaan tai purkaa kokemuksia teatteriretken jälkeen.

Eväitä esiintymiseen -koulutus

Toiminnallinen koulutus tarjoaa työkaluja esiintymis- ja vuorovaikutustilanteisiin esimerkiksi asiakaspalvelutyöhön ja puhetilaisuuksiin. Esiintymiskoulutuksessa osallistujat pääsevät työskentelemään turvallisesti esiintymisjännityksen parissa sekä kehittämään läsnäolotaitoaan ja kehollista ilmaisua rennoin ottein. Tuhti paketti hauskaa yhdessä tekemistä ja tehokasta ryhmävalmennusta, johon heittäydytään jokaisen omaa etenemistä kuunnellen.

Kouluttajana toimii yleistyöntekijä, teatteri-ilmaisun ohjaaja Henna Linné. Koulutuksen kesto on n.  1h 30 min. Maksimiosallistujamäärä 20 henkilöä. Rajoitettu saatavuus, kysy tarjous myyntipalvelusta.

Tiimihenkeä rakentamassa – työkaluja työyhteisölle

Koulutuksen tavoitteena on lisätä työyhteisön tiimihenkeä ja parantaa henkilöstön keskinäistä vuorovaikutusta hauskojen teatteri- ja improvisaatioharjoitteiden keinoin. Sopii erinomaisesti vaikkapa työporukan virkistyspäivän yhteyteen tai tutustumisteemaksi uusille työyhteisön jäsenille. Oivallinen keino tuoda esille työryhmän vahvuudet ja yhteishengen voiman!

Kouluttajana toimii yleistyöntekijä, teatteri-ilmaisun ohjaaja Henna Linné. Koulutuksen kesto on n.  1h 30 min. Maksimiosallistujamäärä 20 henkilöä. Rajoitettu saatavuus, kysy tarjous myyntipalvelusta.OTA YHTEYTTÄ

Haluatko varata kulissikierroksen tai työpajan? Ota yhteyttä meihin ja suunnittelemme juuri sinulle tai ryhmällesi sopivan paketin ohjelmaa ja tarjoiluja: lappiatalo@rovaniementeatteri.fi


Maistiainen kulissikierroksesta

Mitä kulissikierroksella tapahtuu? Hyppää Mallan matkaan lyhennetylle kierrokselle!