Esteettömyys

Rovaniemen Teatteri on EU:n Vammaiskorttikohde. Tilamme ovat esteettömiä ja jokaisesta salista löytyy pyörätuolipaikkoja.

Pyörätuolipaikat

Pyörätuolipaikat ovat suuressa Tieva-salissa (10 paikkaa) katsomon takarivillä ja Kero-salissa eturivillä (2 paikkaa). Kellariteatteri Saivossa suosittelemme jäämään ei ole merkittyjä pyörätuolipaikkoja. Varaathan pyörätuolipaikat aina lipunmyynnin kautta.

Avustajaliput

Avustajat pääsevät avustettavan kanssa ilmaiseksi esityksiin avustajakorttia tai -todistusta esittämällä. 

Opas- ja avustajakoirat

Koiran voi tuoda Lappia-talon aulaan mutta ei teatterisaleihin.

Parkkipaikat

Lappia-talon pihalla ei ole parkkitilaa vaan lähimmät parkki- ja invapaikat löytyvät Jorma Eton tieltä. Teatterin pääoville pääsee ajamaan autolla Hallituskadun puolelta. Osoite pääoville ajettaessa on Hallituskatu 13.

Esteetön sisäänkäynti

Lappia-talon pääovella on luiska ja sähköovi, joista taloon pääsee sisään pyörätuolilla. Talon ulko-ovet ovat kynnyksellisiä. Invataksi voi jättää ja noutaa teatterivieraan pääovelta. Osoite taksia tilatessa on Hallituskatu 13, Lappia-talon etuovi.

Hissi

Lappia-talon lipunmyyntiaulassa on hissi, jolla pääset kellarikerrokseen Saivo-saliin sekä toiseen kerrokseen Tieva- ja Kero-saleihin. Pyydä vahtimestaria avuksi hissillä kulkemiseen.

Lappia-talon ravintolat

Lappia-talon ravintolat sijaitsevat talon toisessa kerroksessa ja kellarikerroksessa. Niihin on liikkumisesteetön sisäänkäynti ala-aulasta hissillä. Voit tehdä tarjoiluista tilauksen, ryhmävaraukset ja ruokailut teatterin myyntipalvelusta. Ravintola aukeaa tuntia ennen esitystä.

Pääsy teatterisaliin

Vahtimestarit tarkastavat liput teatterisalien ovella. Tieva- ja Kero-salien ovet avataan 10 minuuttia ennen esitysten alkua. Saivo-saliin pääsee tuntia ennen esitystä. Vahtimestarit auttavat erityisryhmiä siirryttäessä saliin ja salista poistuessa.

Inva-WC

Liikkumisesteetön wc sijaitsee Lappia-talon ala-aulassa.

Induktiosilmukka

Lappia-talossa on käytössä induktiosilmukka, kuulovammaisten apuväline, joka siirtää magneettikentän välityksellä äänen kuulolaitteen vastaanottokelaan. Induktiosilmukan toiminta on testattu IEC60118-4:2014 standardin mukaisesti ja kuuluvuuskartta on julkistettu. Kuuluvuuskartat löytyvät Qlun verkkosivuilta.

Tulkatut esitykset

Asiakkaan on mahdollista järjestää kuvailutulkkaus tai viittomakielen tulkkaus Rovaniemen Teatterin esityksiin. Kysy lisää myyntipalvelusta.