Saapumisohjeet

Teatterin aukioloajat

Lappia-talon ovi ja naulakkopalvelu avataan tuntia ennen esitysten alkua. Väliaikaravintola on avoinna tunnin ennen esityksiä sekä väliajalla. Lipunmyynnin ja teatterikaupan aukioloajat löytyvät täältä.

Väliaikatarjoiluiden tilaaminen 

Suosittelemme tilaamaan väliaikatarjoilut etukäteen verkkokaupasta tai Lappia-talon lippukaupasta viimeistään klo 13 esitystä edeltävänä päivänä. Näin nautit ennakkotilaajan eduista ja kiireettömästrä väliajasta valmiiksi katetussa pöydässä! Ravintolamme palvelevat koko väliajan. Tarjoiluhinnaston löydät täältä.

Parkkipaikat

Lähimmät parkkipaikat (myös invapaikat) löytyvät Jorma Eton tieltä. Lappia-talon pihalla ei ole parkkitilaa. Linja-auton voi pysäköidä näytöksen ajaksi Jorma Eton tien puolella olevaan bussiparkkiin, viereisen huoltoaseman pihaan tai linja-autoasemalle.

Naulakkopalvelu

Lappia-talon ala-aulassa sijaitsee vartioitu naulakko, jonne voit jättää päällysvaatteet esityksen ajaksi. Myös matkapuhelimen voi huoletta jättää narikkaan. Naulakkomaksu on 2 €/hlö ja lasten esityksissä 2 €/aikuinen. Ei koske päiväkoti- ja koululaisnäytöksiä. 

Pääsy teatterisaliin

Vahtimestarit tarkastavat liput teatterisalien ovella. Tieva- ja Kero-salien ovet avataan 10 minuuttia ennen esitysten alkua. Saivo-saliin pääsee tuntia ennen esitystä. Vahtimestarit auttavat eritysryhmiä siirryttäessä saliin ja salista poistuessa.

Myöhästyminen

Esitykset alkavat täsmällisesti ja niiden alku ilmoitetaan yleisölle soitoilla. Myöhästyneet pääsevät saliin vasta väliajalla.

Hissi

Lappia-talon lipunmyyntiaulassa on hissi, jolla pääset kellarikerrokseen Saivo-saliin sekä toiseen kerrokseen Tieva- ja Kero-saleihin. Pyydä vahtimestaria avuksi hissillä kulkemiseen.

Istuintyynyt

Voit säätää katsomopaikkasi istuinkorkeutta koroketyynyillä, joita löytyy salin sisäänkäynnin luota. Kysy tarvittessa vahtimestareilta. 

Kännykkä esityksen aikana

Pyydämme sulkemaan puhelimet esityksen ajaksi, jotta puhelimien valot, äänet ja singaalit eivät häiritsisi esitystä ja muita katsojia. Esityksiä ei saa kuvata, koska niiden taltiointi on tekijänoikeussyistä kielletty. Loppukiitoksista on sallittua ottaa kuvia ja videoita.

Eväät

Teatterisalissa ei ole sallittua syödä omia eväitä. Rapina ja tuoksut voivat häiritä muita katsojia sekä esiintyjiä.

Tuoksut

Huomioithan muut teatterissakävijät ja käytät hajusteita säästeliäästi. Katsomossa saattaa olla allergisia, joiden teatterinautinnon tuoksut voivat pilata.

WC:t

Wc:t löytyvät Lappia-talon ala-aulasta takaoven läheltä sekä kellariteatteri Saivosta sisäänkäynnin vierestä. Liikkumisesteetön wc sijaitsee Lappia-talon ala-aulassa.

Löytötavarat

Voit kysyä Lappia-talolle unohtamaasi tavaraa Lappia-talon lippukaupalta, jonne keräämme löytötavarat.

Palaute

Voit jättää palautetta teatterin henkilökunnalle tai Lappia-talon aulasta löytyvään palautelaatikkoon. Palautetta on mahdollista lähettää myös teatterin verkkosivuilta palautelomakkeella tai osoitteeseen teatteri@rovaniementeatteri.fi.

Suositusikärajat

Muut kuin lastennäytelmät on suunnattu yli 12-vuotiaille, ellei toisin ole mainittu. Kysy suosituksia myyntipalvelusta. 

Esityksen peruuntuminen

Näytäntö peruuntuu vain ylivoimaisen esteen sattuessa. Voit vaihtaa lippusi johonkin toiseen kauden näytännöistä, vuoden voimassa olevaan lahjakorttiin tai saada lipusta rahat takaisin. Teatteri ei korvaa muita kuluja, esim. matkakuluja tai lippujen toimituskuluja ja palvelumaksuja.