ROVANIEMEN TEATTERIN YLEISÖTYÖ

Rovaniemen Teatterista saa esitysten ja tilavuokrauspalveluiden lisäksi yleisötyön palveluita. Yleisötyön tehtävä on tutustuttaa ihmisiä teatterin tekemiseen ja ohjelmistoon tarjoamalla mm. draamakasvatusta, työpajoja, koulutusta, asiantuntijapalveluita sekä opastettuja tutustumiskierroksia teatteritaloon.

Yleisötyö tekee paljon yhteistyötä kulttuurialan toimijoiden kanssa ja pyrkii kehittämään teatterin saavutettavuutta. Siksi yleisötyö myös vie esityksiä ja työpajoja mahdollisimman monen lappilaisen saataville, esimerkiksi päiväkoteihin ja palvelutaloihin.

ASIANTUNTIJAPALVELUT JA KOULUTUKSET

Tarjoamme asiantuntijapalveluitamme esimerkiksi tukemalla harrastajaryhmiä sekä viemällä koulutusta ja draamakasvatusta Lapin kuntiin.

Koulutusten erikoisalanamme on draamakasvatuksen lisäksi esittävän taiteen osaaminen. Koulutuksissamme tavoitteena on esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen sekä työhyvinvoinnin edistäminen.

TYÖPAJAT

Työpajat sopivat kaiken ikäisille ja niiden sisältö sekä kesto ovat muokattavissa ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan. Esimerkiksi lasten työpajat voivat olla kestoltaan 30–60 minuuttia ja nuorten työpajat 90–120 minuuttia. Työpaja järjestyy Lappia-talolle tai ryhmäsi tilaan, esimerkiksi luokkaan, josta saa pulpetit syrjään. Hinnat ovat 60–80 euroa. Tutustu valmiisiin työpajavaihtoehtoimme tai kysy rohkeasti juuri sinun tarpeisiisi soveltuvan työpajan suunnittelua.

TAIDETESTAAJAT

Yhtenä suurimpana yleisötyön hankkeena Rovaniemen Teatterissa on Taidetestaajat-hanke, jota rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto. Rovaniemen Teatteri on ollut Taidetestaajissa mukana jo vuodesta 2017 lähtien. Sen myötä Lapin kahdeksasluokkalaiset pääsevät katsomaan Rovaniemen Teatterin esityksiä ja heidät tutustutetaan teatteritaloon ja sen eri ammatteihin. Nuorille tarjotaan myös mahdollisuus kurkistaa kulisseihin ja he voivat tutustua näytelmän tekemisen eri vaiheisiin. Taidetestaajille tehdään myös esityksen teemaa käsittelevä materiaalipaketti ennakko- ja jälkitehtävineen. Nuorilta saatu palaute on ollut positiivista ja he kokevat yhteistyön teatterin kanssa tervetulleeksi kouluarjen keskellä. 

KURKISTUS KULISSEIHIN

Kun haluat ottaa selvää tapahtumista teatterin kulissien takana, varaa ryhmällesi tutustumiskierros. Kierroksella pääset perehtymään teatteriammatteihin ja esitysten valmistamiseen. Tutkimusretki kestää noin tunnin ja on maksuton ryhmille, jotka käyvät katsomassa esityksen. Jos varaatte pelkän tutustumiskierroksen, opastus maksaa 55 euroa ryhmältä. Poikkeusaikana emme valitettavasti voi tarjota kulissikierroksia. 

MAISTIAINEN KULISSIKIERROKSESTA

Mitä kulissikierroksella tapahtuu? Jos kaipaat maistiaisia, hyppää Mallan ja Olavin matkaan lyhennetylle kierrokselle!

X