Rovaniemen Teatterin syksyllä 2020 ensi-iltansa saanut katsoja- ja arvostelumenestys Lempi on valittu Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoon. Lapin sodan aikaan sijoittuva tiheätunnelmainen draama nähdään Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä ti 2.8. ja ke 3.8. Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä ja pitkäikäisimmistä teatterifestivaaleista, joka on perustettu vuonna 1968. Festivaali kerää vuosittain n. 70 000 -90 000 kävijää.

”Tämä on mielettömän upeaa koko meidän teatterillemme: Minna Rytisalon voimakkaan romaanin näyttämöversio on jo esityskausillaan saanut valtavasti hienoa palautetta ja nyt esitys kutsutaan vielä Tampereen Teatterikesään! Itselleni tämä on ensimmäinen kerta, kun ohjaukseni pääsee festivaaleille ja Rovaniemen Teatterin edellisestä festivaalivierailusta on kulunut aikaa 12 vuotta”, iloitsee Rovaniemen Teatterin taiteellinen johtaja ja Lempin ohjaaja Miika Muranen.

”Onneksi meidän omasta esityskalenteristamme löytyi vielä ensi tammikuulle mahdollisuus nostaa Lempi myös pohjoisen katsojien nautittavaksi. Esityksiä on vain kuusi, joten kannattaa pitää huolta, ettei jää ilman lippua koko esityskauden lähes loppuunmyydyille saleille esitettyyn draamaan”, Muranen jatkaa.

Lempi pohjautuu Minna Rytisalon palkittuun esikoisromaaniin ja se kertoo rakkauden voimasta, jonka seuraukset ovat arvaamattomat ja muistuttaa, kuinka emme koskaan näe toisiamme kokonaisina – meidän tarinamme sivuhenkilöt ovat pääosassa omassa elämässään. Tarina alkaa Rovaniemen kauppalasta, jossa kauppiaan kaksostytöt Lempi ja Sisko nauttivat nuoruudestaan saksalaisten sotilaiden huomion keskellä. Siskojen välisen vedonlyönnin tuloksena Lempi saa tehtäväkseen hurmata Viljamin, Pursojan nuoren isännän. Nuori pari päätyy naimisiin ja edessä on muutto pois kauppalan sykkeestä. Kaupunkilaisrouvan avuksi palkataan erikoisella elämänviivalla tuomittu piika Elli. Juuri kun kaiken pitäisi alkaa, sota paiskaa nämä ihmiset eroon toisistaan ja kaiken keskellä Lempi katoaa.

Lempin ovat dramatisoineet Sinikka Sanelma ja Rovaniemen Teatterin taiteellinen johtaja Miika Muranen. Muranen vastaa myös esityksen ohjauksesta sekä näyttelee teoksessa yhdessä Paula Miettisen ja Helka Periahon kanssa. Esityksen lavastus-, puku- ja videosuunnittelu on Reija Hirvikosken käsialaa. Valo- sekä äänisuunnittelun on tehnyt Taito Kantomaa, joka palkittiin Lempin äänisuunnittelusta Äänisäde-palkinnolla viime vuonna.

Lippuvaraukset Lempin viimeisiin esityksiin tammikuussa 2023 Rovaniemen Teatterissa täältä

Teatterikesä-esitysten lippuja voi varata täältä