Vierailuesityksinä nähdään muun muassa Coitus Int 50 Revival -konsertti, Satu Silvon tähdittämä Näkymätön nainen ja kestosuosikki Kiviä taskussa.

Rovaniemen Teatteri – Lapin alueteatteri tuo kevätkaudella Rovaniemelle monipuolisen vierailuesitysten kattauksen. Ohjelmistossa on kuusi vierailua: kaksi konserttia, kaksi tanssishow’ta ja kaksi teatteriesitystä. 

Vierailut käynnistyvät tammikuussa Saamelaisen Kansallisteatteri Beaivváš’n Sydämestä sydämeen –konsertilla. Huhtikuussa teatterilla konsertoi legendaarisen Coitus Int –yhtyeen Mikko Alatalon ja Pena Penninkilammen sekä Hauli Bros –yhtyeen muodostama kokoonpano Coitus Int 50 Revival.

Vierailevina teatteriesityksinä nähdään Satu Silvon tähdittämä Näkymätön nainen huhtikuussa sekä Martti Suosalon ja Mika Nuojuan kestosuosikiksi noussut Kiviä taskussa toukokuussa.

Tanssin pyörteisiin sukelletaan huhtikuussa Midnight Sun Burlesque –ryhmän Glitter Supernova –show’n sekä televisiosta tuttujen tanssijoiden Tanssien tähtiin show’n myötä.

”Olemme iloisia voidessamme tuoda pohjoiseen tarjolle näin monipuolisen viihde- ja kulttuurikattauksen, joka on koottu eri puolilta Suomea”, sanoo Rovaniemen Teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo.

Liput vierailuesityksiin ovat jo myynnissä.

Nimekäs joukko maamme ykkösartisteja

Kevään vierailuesitykset ovat kokonaisuus suomalaisen esittävän taiteen uutuuksia ja toisaalta paluun tekeviä asiakkaiden toivomia kestosuosikkeja.

Tammikuussa kaupunkiin saapuva Saamelainen Kansallisteatteri Beaivváš on esiintynyt Rovaniemellä ennenkin, mutta nyt kokonaisuus nähdään ja kuullaan ensimmäistä kertaa suurella Tieva-näyttämöllä. Esityksessä kuullaan Beaivváš’n musiikkia saamelaisista teatterituotannoista 40 vuoden ajalta. Kyseessä on ainutlaatuinen läpileikkaus saamelaisen teatterimusiikin historiaan, joka mahdollisestaan nyt kaiken ikäisten ja mahdollisimman ison yleisön saataville.

Coitus Int 50 Revival koottiin tänä vuonna juhlistamaan legendaarisen Coitus Int –yhtyeen 50 vuotta sitten ilmestynyttä esikoisalbumia. Paluukokoonpanon muodostavat yhtyeen perustajajäsenistä Mikko Alatalo ja Pena Penninkilampi, jotka yhdistävät voimansa Hauli Bros –yhtyeen kanssa. Konsertissa kuullaan klassikoiksi muodostuneita kappaleita Coitus Intin kahdelta albumilta, mm. Heinolassa jyrää, Hän hymyilee kuin lapsi ja Juankoski Here I Come.

Näkymätön nainen on Satu Silvon 60-vuotisjuhlaesitys, joka sai ensi-iltansa vuoden 2023 helmikuussa Musiikkiteatteri Kapsäkissä. Esitys tutkailee naisen urbaania syrjäytymistä musiikin ja raivoisan komedian keinoin. Luottopakkeina ja säveltäjinä ovat muusikot Maija Ruuskanen ja Veera Railio. Näkymättömän naisen mittatilaustyönä voimakolmikolle ovat kirjoittaneet Reidar Palmgren ja Pasi Lampela, ja esityksen on ohjannut Markus Järvenpää.

Rovaniemeläisen 10 vuotta täyttävän Midnight Sun Burlesque –burleskiyhdistyksen tuottamat esiintymiset kellariteatteri Saivolla ovat olleet jo usean vuoden ajan rovaniemeläisyleisön kestosuosikkeja. Tänä keväänä show tarjoaa monipuolisen kavalkadin nykyburleskia. Esiintymässä nähdään sekä pohjoisen tanssijoita että Suomen burleskitaivaan kirkkaimpia nerdlesque-tähtiä.

TV:stä tutut tanssijat palaavat Rovaniemelle Tanssien Tähtiin Show’n myötä huhtikuussa. Lavalle nousevat Sami Helenius, Saana Akiola, Matti Puro, Jutta Helenius, Anssi Heikkilä, Claudia Ketonen, Emil Hallberg, Ansku Bergström, Jurijs Trosenko sekä Kia Lehmuskoski.

Kevään vierailuesitykset huipentuvat toukokuussa Kiviä taskussa –teatteriesitykseen. Esitys vieraili Rovaniemen Teatterissa viimeksi keväällä 2022 ja asiakkaat ovat toivoneet sen paluuta siitä lähtien. Martti Suosalon ja Mika Nuojuan tähdittämä esitys sai ensi-iltansa vuonna 2002 ja sitä on siitä lähtien esitetty loppuunmyydyille saleille.

Rovaniemen Teatterin kevään 2024 vierailuesitykset:

Ke 17.1. Beaivváš: Sydämestä sydämeen, suuri Tieva-näyttämö
Ti 2.4. Coitus Int 50 Revival, suuri Tieva-näyttämö
Ti 9.4. Näkymätön nainen, suuri Tieva näyttämö
La 13.4. Midnight Sun Burlesque: Glitter Supernova, kellariteatteri Saivo
To 25.4. Tanssien tähtiin –show, suuri Tieva-näyttämö
To 9.5. Kiviä taskussa, suuri Tieva-näyttämö