Rovaniemen Teatterin syyskauden 2023 ohjelmistossa nähdään kuusi vierailuesitystä. Syyskauden vierailuesitysten parissa nautitaan musiikista, stand-upista, mielen ihmeistä ja huumorista.

Kellariteatteri Saivon vierailuesityksinä ovat Midnight Sun Burlesquen Twilight Burlesque Club, Jaakko Laitinen & Väärä Raha sekä Mentalisti Pete Poskiparta. Midnight Sun Burlesque on rovaniemeläinen burleskiyhdistys, joka tuottaa burleskiesityksiä ja -tapahtumia. Tänä syksynä Saivon lavalla nähdään sekä Midnight Sun Burlesquen valloittavia esiintyjiä, että upeita vierailevia artisteja muualta Suomesta. Twilight Burlesque Club lauantaina 16.9. klo 20.

Keväällä 2023 Valokeilassa-keskiviikkoklubilla nähty Jaakko Laitinen saapuu nyt yhdessä Väärä Raha -orkesterinsa kanssa kellariteatteri Saivolle. Vuodesta 2009 musiikin ystäviä villinnyt Lapland-Balkan-orkesteri tunnetaan ennen kaikkea hurmoksellisena keikkajyränä, ja mainetta on ylläpidetty kiihkeään keikkatahtiin Eirasta Inariin ja ympäri Eurooppaa yli 20 eri maassa niin suurilla festivaaliareenoilla kuin kylähäissä ja savuisissa klubeissa. Jaakko Laitinen & Väärä Raha kellariteatteri Saivolla perjantaina 29.9. klo 21.

Suomen ykkösmentalistin Pete Poskiparran esitykset ovat eräänlaisia mielen ihmeiden konsertteja, joissa esiintyjä ja yleisö pelaavat yhteen kuin taitava jazz-orkesteri. Ainutlaatuinen kokonaisuus syntyy joka ilta vaihtuvasta sisällöstä, johon on poimittu Peten hämmästyttävimmät osuudet vuosien varrelta sekä koko joukko uutta ja ennen näkemätöntä materiaalia. Ensimmäistä kertaa Rovaniemen Teatterissa esiintyvä Pete Poskiparta valloittaa kellariteatteri Saivon lavan lauantaina 30.9. klo 18.

Loppuvuoden 2023 aikana suurella Tieva-näyttämöllä nautitaan stand-up-illasta Ilari Johanssonin ja Heikki Viljan seurassa, Aku Hirvinimen ja Iiro Rantalan pikkujoulushow’sta sekä Göstan joululauluista. TV:stäkin tuttu Ilari Johansson ottaa haltuunsa koko lavan fyysisellä ja rosoisella, mutta isällisen positiivisella tyylillään. Särmikäs komiikan konkari voittaa terävällä huumorillaan puolelleen jokaisen katsojan eikä menon toivoisi loppuvan koskaan. Heikki Vilja puolestaan on iloinen, mukava ja sympaattinen. Vaikka tarpeen tullen hän osaa olla myös hauskalla tavalla pisteliäs, voi yleisö olla huoletta: Heikin sydän on yhtä iso kuin hänen virneensä. Stand-up-ilta: Ilari Johansson & Heikki Vilja naurattaa katsojia Tievalla torstaina 19.10. klo 18.

Näyttelijä Aku Hirviniemi sekä muusikko Iiro Rantala marssittavat pikkujoulushow’ssaan lavalle mm. Marja Tyrnin, Usko Eevertti Luttisen sekä Harjakaisen Timon tuttujen joululaulujen säestyksellä. Iiron käsittelyssä tututkin joululaulut saavat aivan uuden ilmeen. Luvassa siis musiikkia, huumoria ja pikkujoulumielisyyksiä. Akun ja Iiron Pikkujoulushow’sta nautitaan Tievalla maanantaina 13.11. klo 18.

Vuoden viimeisenä vierailuesityksenä kuullaan lauluntekijä Gösta Sundqvistin haikean suloisia joululauluja. Gösta Sundqvistin tarkkanäköisiä kappaleita tulkitsevat Lumos-kvartetti sekä laulajat Minja Koski ja Mikael Saari. Joululaulujen lisäksi konsertissa kuullaan myös Leevi and the Leavingsin muuta rakastettua tuotantoa, kuten Rin tin tin, Poika nimeltä Päivi ja Amalia. Göstan joululaulut soivat Tievalla tiistaina 28.11. klo 18.