Näyttelijä Kaisla Ollila aloittaa Rovaniemen Teatterissa elokuussa uutena kiinnitettynä näyttelijänä. Rovaniemelle Kaisla tulee Tampereelta, jossa hän on viimeksi työskennellyt mm. Tampereen Työväen Teatterin esityksissä. Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalta vuonna 2019. Nuoresta iästään huolimatta Kaisla on ehtinyt kiertää maailmaa. Vaikka hän on syntyjään porvoolainen, lapsuutensa Kaisla on viettänyt Ranskassa. Yläasteaikaan perhe muutti takaisin Suomeen. Kipinä näyttelijän uraa kohti on syttynyt aikaisin, sillä hän on jo pienenä päässyt teatteriin katsomaan erilaisia esityksiä, kuten oopperoita ja musikaaleja. ”Olen aina tykännyt leikkiä, pelata ja esiintyä, ja jossain vaiheessa hoksasin, että näytteleminenhän on tuota kaikkea”, hän kertoo.

Kipinä innoitti hänet lähtemään Lontooseen opiskelemaan musiikkiteatteria American Musical Theatre Academy of London –kouluun. Lontoon-vuosien aikana hän pääsikin tekemään useita erilaisia produktioita ja keikkoja. Musiikillisesti lahjakas esiintyjä on soittanut myös viulua. Nykään Kaisla soittaa pelkästään yhdellä erityisellä viululla, nimittäin kultaiseksi maalatulla viululla. ”Onneksi sain ostettua tämän viulun taitavalta viulisti ja viulun korjaaja Martti Piipposelta. Hän sanoi, että nyt minunkin soitossani voi kuulua taas säihkettä!”

Kevään ajan Kaisla on harjoitellut Nunnia ja konnia -musikaalikomediaa yhdessä muun työryhmän kanssa. Esityksessä hän näyttelee yhtä nunnakuoron jäsenistä sekä toimii pääosaa esittävän Heidi Kirveen understudyna, mikä tarkoittaa päärooliin hyppäämistä, jos esimerkiksi sairastapaus yllättää pääosan näyttelijän.

”Odotan syksyltä hersyvää meininkiä, upeaa musiikkia ja paljon glitteriä! Tässä produktiossa on erityisen ihanaa sen sanoma ystävyydestä, yhteisöllisyydestä ja toki positiivisesta otteesta kiperiinkin teemoihin”, hän intoilee. Kaisla nähdään myös 30.11. ensi-iltaan tulevassa klassikkodraamassa Kauppamatkustajan kuolema.

Mutta mikä sai tämän maailmanmatkaajan hakemaan juuri Rovaniemen Teatteriin? ”Juuri se, etten tiedä Rovaniemestä tarpeeksi! En ole ikinä käynyt täällä ennen tätä mahdollisuutta ja halusin elämääni hiukan lisää seikkailua. Olen myös kuullut tästä teatterista hyvää ja ensi vuoden ohjelmisto kiinnosti suuresti!”

Toivotammekin Kaislan lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle!