Yksinäisyydestä ja toisen ihmisen merkityksestä kertovassa kantaesityksessä nähdään virtuaalinen roolihahmo 

Otto Nybergin käsikirjoittaman ja ohjaaman nuortennäytelmän JULIUS – Kaukaisella tähdellä oman päänsä sisällä kantaesitys nähdään Rovaniemen Teatterin Kero-näyttämöllä torstaina 15.2.2024.  

Esitys on toteutettu yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston Virtuaalituotantostudioteknologiat-hankkeen kanssa.  

Pääroolissa Juliuksena nähdään Rovaniemen Teatterin näyttelijä Juuso Nykänen. Uuden teknologian avulla esitykseen on tehty virtuaalinen roolihahmo, joka reagoi, liikkuu ja puhuu reaaliajassa. Taustalla virtuaalihahmoa esittää Lapin ammattikorkeakoulun 3D-mallinnuksen asiantuntija Loru Reinikka.   

Tarina toisen ihmisen kohtaamisen vaikeudesta 

Esityksen kahdeksasluokkalaiselle Juliukselle toisten ihmisten kohtaaminen on vaikeaa. Hänen paras ystävänsä tietokoneen käyttöjärjestelmä Isa – täysin teknologinen olento, jonka kanssa Julius kommunikoi.  

Julius ajattelee, ettei tarvitsekaan muita ihmisiä. Hän haluaa eristäytyä yhteiskunnasta pakenemalla yksin Alaskaan, vaikka todellisuudessa hänen on vaikeaa uskaltautua edes ulos omasta huoneestaan. Alkaa maaginen matka aina maailman ääriin asti – Juliuksen oman pään sisällä. 

Juliuksen tuntemukset pohjaavat käsikirjoittaja-ohjaaja Nybergin omiin kokemuksiin.  

”Ihminen tulee näkyväksi ja olemassa olevaksi toisille vain yhteisen tekemisen kautta, mutta luonteva toisten ihmisten kanssa oleminen voi olla kovin vaikeaa”, Nyberg sanoo. 

Nybergin mukaan tärkeintä on kuitenkin uskaltaa ottaa ensimmäinen askel toista ihmistä kohti.  

JULIUS – Kaukaisella tähdellä oman päänsä sisällä   

Kantaesitys Rovaniemen Teatterin Kero-näyttämöllä to 15.2.2024 kello 18. 

Käsikirjoitus ja ohjaus: Otto Nyberg (vierailija) 
Lavastus- ja pukusuunnittelu sekä naamioinnin suunnittelu: Ella Snellman (vierailija) 
Valosuunnittelu: Kari Penttinen 
Äänisuunnittelu: Pekka Mikkola 
Rooleissa: Juuso Nykänen, Loru Reinikka, Marko Syysmaa