Vuonna 2022 vietetään Alvar Aallon toisen arkkitehtipuolison, Elissa Aallon syntymän 100-vuotisjuhlaa. Juhlavuoden kunniaksi Alvar Aalto -säätiö on tuottanut Arkkitehti Elissa Aalto -kiertonäyttelyn, joka esittelee lahjakkaan ja määrätietoisen suunnittelijan elämäntyötä. Näyttelyn ensiesiintyminen nähdään Lappia-talossa Rovaniemellä 25.8.–26.9.2022, jonka jälkeen se jatkaa kiertoaan Alvar Aalto -kaupungeissa eri puolilla Suomea. Näyttely valottaa Elissa Aallon julkista ja yksityistä roolia Alvar Aallon arkkitehtitoimiston arjessa sekä kuuluisan arkkitehtimiehensä rinnalla.

Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio iloitsee siitä, että näyttelyn kautta avautuu mahdollisuus esitellä Alvar ja Elissa Aallon elämäntyötä ja osuutta myös Rovaniemen kaupunkikuvan kehityksessä: ”Aallon arkkitehtuurilla on keskeinen merkitys kaupunkimme arjessa. Arkkitehtonisesti ainutlaatuinen, arktista valoa huokuva kulttuuri- ja hallintokeskuksen miljöö tarjoaa kaupunkilaisille arvokkaan ja viihtyisän kohtaamispaikan, josta kuuluu kiitos myös Alvar Aallon elämäntyön jatkajalle, Elissa Aallolle.”

Näyttelyn avoimia avajaisia vietetään Lappia-talolla perjantaina 26.8. klo 16-18. Avajaisohjelmassa Lapin kamariorkesterin tervehdys sekä Lapin musiikki- ja tanssiopiston opiskelijoiden tanssiteoksia. Lappia-taloon tervetulleeksi toivottaa toiminnanjohtajamme Sari Alatalo ja avajaispuheita pitävät Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio sekä Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.

Elissa Aalto 100 -juhlavuotta on vietetty Alvar Aalto -säätiössä vuoden mittaan eri tavoin. Alvar Aallon ateljeessa on esillä pienoisnäyttely Elissa Aallon elämäntyöstä ja aiheesta kertovia teemakierroksia järjestetään säätiön museokohteissa Jyväskylässä ja Helsingissä. Juhlavuoden kunniaksi säätiö on lanseerannut Elissa Aalto 100 -tuotesarjan, jonka tuotteita on myynnissä myös teatterin teatterikaupassa. Alvar Aalto -säätiö julkaisee syksyn aikana Elissa Aallosta kertovan kirjan. Juhlavuoden vietto huipentuu Elissa Aallon syntymäpäivään, jota vietetään 22. marraskuuta.

Kiertonäyttely: Arkkitehti Elissa Aalto
25.8.–26.9.2022 Lappia-talo
Avoinna ma–la klo 12–18 sekä tuntia ennen esityksiä.