Lontoon West Endiltä tuttu esitys tekstitetään englanniksi.

Rovaniemen Teatteri tuo tulevana joulusesonkina suurelle Tieva-näyttämölle rakastetun jouluklassikon Saiturin joulu. Esityksen ensi-ilta on keskiviikkona 27.11.2024. 

Näytelmä perustuu Charles Dickensin vuonna 1843 julkaistuun pienoisromaaniin Joulukertomus (A Christmas Carol), joka on ilmestymisestään lähtien valloittanut sydämiä eri puolilla maailmaa lukuisina näyttämöversioina ja elokuvina. 

Rovaniemen Teatterin vuosina 2016-2018 esittämä Joulutarina osoitti, että joulusesonkiin ajoitetulla perhe-esityksellä on Lapissa suuri tilaus.  

“Joulutarinan jälkeen olemme jatkuvasti saaneet asiakkailtamme kyselyjä, onko teatteriin tulossa vastaavan kaltaista joulun ajan esitystä”, sanoo Rovaniemen Teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo

Saiturin joululla Rovaniemen Teatteri vastaa myös Lapin kasvavan matkailun kysyntään. Esitys tekstitetään englanniksi ja siten tarjotaan myös ulkomaisille matkailijoille mahdollisuus teatterielämykseen Lapissa. 

“Rovaniemen ja koko Lapin matkailu on kasvanut jälleen uusiin ennätyslukemiin, ja Rovaniemen Teatteri haluaa olla mukana mahdollistamassa turisteille ikimuistoista Lapin matkaa, Alatalo toteaa.  
 
Rovaniemellä, joulupukin virallisessa kotikaupungissa nähtävä dramatisointi on maineikkaan brittiläisen näytelmäkirjailijan Patrick Barlow’n käsialaa. Tässä hengästyttävässä ja riipaisevassakin näyttämösovituksessa Barlow kuljettaa taitavasti mukana notkean brittiläistä huumoria. Myös musiikilla on tärkeä rooli kerronnan ryydittäjänä. Esitys sai Lontoon West Endillä hyvin innostuneen vastaanoton, ja sen suomenkielinen kantaesitys nähdään Rovaniemen Teatterissa marraskuussa 2024.  

Ohjauksesta vastaa Johanna Freundlich ja visualisoinnista Mark Väisänen. Tämä kokenut ja palkittu työpari on työskennellyt vuosia yhdessä mm. Kansallisoopperassa sekä Turun, Helsingin, Espoon ja Jyväskylän kaupunginteattereissa. Saiturina eli Ebenezer Scroogena nähdään Kari Koivukangas, tämän uskollisena apurina Marko Syysmaa sekä nuoruuden rakastettuna Kirsi Kärnä

Liput esitykseen tulevat myyntiin välittömästi