Rovaniemen Teatteri – Lapin alueteatteri tuo syksyllä 2024 näyttämölle neljä uutta esitystä. Suuren Tieva-näyttämön ensi-illat ovat hillitön komedia Näytelmä joka menee pieleen sekä ilahduttava ja koskettava ikiklassikko Saiturin joulu. Vinttinäyttämö Kerolla nähdään ilmastoahdistuksen aikakauden kulmikas rakkaustarina Keuhkot sekä pienten lasten musiikkipitoinen esitys PunahilkkaROK. 

Rovaniemen Teatteri – Lapin alueteatteri lähtee syksyyn 2024 vahvalla ja monipuolisella ohjelmistolla. Syksyn aikana ensi-iltansa saa neljä uutta tuotantoa. 

“Meille on tulossa brittiläinen syksy”, sanoo Rovaniemen Teatterin taiteellinen johtaja Riku Innamaa

“Neljästä ensi-illasta kolme on brittiläisten kirjailijoiden käsialaa. Lasten esitys on tuoreempaa kotimaista tuotantoa. Kaikki ovat upeita tekstejä, joita toteuttamaan olemme saaneet mielenkiintoisia taiteilijoita.” 

Liput syksyn esityksiin tulevat myyntiin välittömästi.

 

2010-luvun menestysnäytelmiä Tievalla ja Kerolla 

Suuren Tieva-näyttämön syksyn avaa hillitön komedia Näytelmä joka menee pieleen (The Play That Goes Wrong). Tämän näytelmä näytelmässä -muotoa noudattavan teoksen kirjoittivat vuonna 2012 teatteriopiskelijat Henry Lewis, Jonathan Sayer ja Henry Shields omaksi lopputyökseen. Suosion myötä esitys päätyi Iso-Britannian kiertueelle ja sittemmin Broadwaylle. Sen jälkeen näytelmästä on tullut kansainvälisesti menestynyt ja palkittu hitti.  

Esityksen ohjaa teatterin taiteellinen johtaja Riku Innamaa. Esityksen ensi-ilta on lauantaina 21.9. Lavastus- ja pukusuunnittelijana toimii Kati Lamppu, jonka kädenjälkeä on nähty aiemmin mm. Rovaniemen Teatterin tuotannoissa Kotiopettajattaren tarina ja Vikke Nilo – ihminen!

Mies ja nainen neutraalissa läpikuultavassa kuvassa
Keuhkot-esityksen pääosissa nähdään Siiri Partanen ja Timo Vuento

Vinttinäyttämö Keron syksyn ensi-iltaesityksenä nähdään Duncan Macmillanin Keuhkot, joka sai ensi-iltansa Washingtonissa vuonna 2011. Ilmastoahdistuksen aikakauden kulmikas rakkaustarina hengittää kevyesti mutta iskee syvälle elämän ihmeeseen, sen kiertokulkuun – ja ainutkertaisuuteen.  

Esityksen ohjaa lukuisia Rovaniemen Teatterin tuotantoja ohjannut Eljas Liinamaa ja sen lavastus- ja pukusuunnittelusta vastaa niin ikään Rovaniemen Teatterin tuotannoista tuttu Sanna Halme. Työpari on tehnyt aiemmin Rovaniemen Teatterille mm. tuotannot Veljet keskenään sekä Pessi ja Illusia

Keuhkojen maailmantuskan riepottelemana pariskuntana nähdään Siiri Partanen ja Timo Vuento. Esityksen ensi-ilta on torstaina 5.9. Keuhkot lähtee myös Lapin maakuntakiertueelle talvella 2024-2025.

 

Todellinen jouluklassikko sekä tuore kotimainen lastennäytelmä perheen pienimmille 

Marraskuun lopulla Tievalla saa kantaesityksensä Patrick Barlow’n West End-sovituksen suomennos Charles Dickensin klassikkoteoksesta Saiturin joulu (A Christmas Carol). Esityksen ohjaa ja näytelmätekstin suomentaa Johanna Freundlich, joka valittiin vastikään Helsingin juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi vuosiksi 2025-2029. Visualisoinnista vastaa Mark Väisänen.

Saiturina nähdään Kari Koivukangas

Tämä kokenut ja palkittu työpari on työskennellyt vuosia yhdessä mm. Kansallisoopperassa sekä Turun, Helsingin, Espoon ja Jyväskylän kaupunginteattereissa. Saiturina eli Ebenezer Scroogena nähdään Kari Koivukangas. Saiturin joulun ensi-ilta on keskiviikkona 27.11. Esitys tekstitetään englanniksi. 

Syksyn 2024 pienten lasten esityksenä nähdään Erika Hastin kirjoittama PunahilkkaROK. Tuore kotimainen teos on someajan uudelleentulkinta klassikkosadusta. Musiikkipitoinen esitys on räväkkä ja lämminhenkinen kertomus yksinäisyydestä, lauman kaipuusta ja rohkeudesta olla oma itsensä.  

Päiväkoti-ikäisille suunnatun esityksen ohjaa Eljas Liinamaa. Lavastus- ja pukusuunnittelijana vierailee Sanna Halme. Esityksen musiikista vastaa Minna Siitonen yhdessä työryhmän kanssa, ja rooleihin heittäytyvät Siiri Partanen ja Timo Vuento. PunahilkkaROKin ensi-ilta on lauantaina 5.10. 

Tyttö ja mummo ottavat kännykällä selfietä, taustalle heijastuvat leikkisät susien varjokuvat
Lasten esityksen PunahilkkaROK pääosissa nähdään Siiri Partanen ja Timo Vuento