Rovaniemen Teatterissa tapahtuu Rovaniemi-viikolla! Tervetuloa maksuttomiin ja kaikille avoimiin tapahtumiin koko viikon ajan.

Maanantai 5.9.

 • Lippukauppa avoinna 12–18
 • Ohjelmassa Vocaliisat-kuoron esitys Tiernatytöt klo 17.30-18
 • Aulassa Elissa Aalto 100v -juhlanäyttely

Tiistai 6.9. 

 • Lippukauppa avoinna 12–18
 • Ravintola avoinna klo 15–19
 • Aulassa Elissa Aalto 100v -juhlanäyttely
 • Kirjaston etäkirjakahvit klo 14-15 Teams-yhteydeyllä
 • Uusi kirjastoauto Lappia-talon edustalla klo 14.30-18.30
 • Ohjelmassa ”Miltä näyttää Rymsky?” –työpajat klo 16-17 ja klo 17-18
 • Lastenmusiikkiyhtye Kolme Varista viihdyttää klo 18–19

Tule tutustumaan uuteen kirjastoautoon Lappia-talon pihalla klo 14.30-18.30

Upouusi kirjastoauto parkkeeraan Rovaniemi-viikon tiistaina Lappia-talon pihalle. Tule tutustumaan uuteen autoon ja lainaamaan lukemista. Mukana myös kirjaston maskotin Hiihku-pöllön pinssejä ja tarroja sekä mukavaa tekemistä ulkosalla, jos sää suosii. 

Miltä näyttää Rymsky? -työpaja
Mitä tapahtuu hylätyille löytötavaroille, jos ne istutetaan kasvimaahan? Rae ja rymistelevä Rymsky -lastenkirjassa (Mini Kustannus Oy, 2021) ystävää kaipaava Rae auttaa pappaa löytötavaratoimistossa ja saa palkkioksi kiinnostavia tavaroita, jotka hän istuttaa vanhaan kasvimaahan. Tavaroiden joukossa on erikoinen muna, josta kuoriutuu metsässä hurjasti rymistelevä Rymsky-otus.

Rovaniemeltä kotoisin olevan Eveliina Muotkavaaran kirjoittama ja kuvittama kirja kertoo pelon voittamisesta ja mielikuvituksen voimasta. Tarina kannustaa luovuuteen: metsässä piilotteleva Rymsky ei näy kirjan sivuilla, vaan sen saa itse kuvitella. Minkälainen häntä Rymskyllä on? Entä jalat ja korvat? Onko Rymskyllä pehmeä turkki tai höyhenpeite?

Tervetuloa kuuntelemaan tarina Eveliinan lukemana ja askartelemaan oma Rymsky luonnonelementeistä ja kierrätysmateriaaleista! Työpaja on suunnattu yli 3-vuotiaille lapsille. Mukaan mahtuu 20 lasta/työpaja.

Lastenmusiikkiyhtye Kolme Varista 
Musikanttivarikset, nuo ihmisjoukossa viihtyvät linnut saavat tanssijalan vipattamaan tutuilla svengaavilla lastenlauluilla. 

Keskiviikko 7.9. 

 • Lippukauppa avoinna 12–18
 • Aulassa Elissa Aalto 100v –juhlanäyttely
 • Ohjelmassa Vocaliisat-kuoro, joka laulaa Everstinnan aikakauden lauluja klo 17–18
 • Everstinnan avoimet harjoitukset klo 18–19 Kerolla

Torstai 8.9. 

 • Lippukauppa avoinna 12–18
 • Ravintola avoinna klo 15–18
 • Aulassa Elissa Aalto 100v –juhlanäyttely
 • Ohjelmassa Kirjallinen kävely 14–14.30, Kielikahvila klo 15-16 sekä Novellikoukku 16.30–18

Kirjallinen kävely torstaina klo 14–14.30 pääkirjaston puistoalueella
Tule mukaan kirjalliselle kävelylle Rovaniemen pääkirjaston puistoalueelle. Kaveriksi saat kirjastonhoitajan ja matkaevääksi lukuvinkkejä. Tapaaminen Rovaniemen Teatterin etuovilla. Mukaan voi lähteä max 10 kävelijää. Tapahtuman järjestää Rovaniemen kaupunginkirjasto yhteistyössä Rovaniemen Teatterin kanssa. Säävaraus.

Kielikahvila klo 15-16 
Kielikahvila on suomen kieltä opiskelevien ja äidinkielenään puhuvien kannustava ja iloinen kohtaamispaikka. Aloitamme tutustumalla Elissa aalto 100v -juhlanäyttelyyn Lappia-talon ala-aulassa. 

Novellikoukku torstaina klo 16.30–18.00 Teatteriravintolassa
Novellikoukku kokoontuu Rovaniemen Teatterilla. Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan ääneen luettuja novelleja. Osallistujat voivat tuoda mukanaan oman käsityön. Paikalle voi tulla myös vain nauttimaan novelleista kahvi- tai teekupposen ääreen. Teatteriravintola palvelee tapahtuman ajan. Tapahtuman järjestää Rovaniemen kaupunginkirjasto yhteistyössä Rovaniemen Teatterin kanssa.

Perjantai 9.9.

 • Lippukauppa avoinna 12–18
 • Aulassa Elissa Aalto 100v –juhlanäyttely
 • Kulissikierrokset klo 15, 16 ja 17 max 20 hlöä /kierros
 • Nalletohtorin vastaanotto klo 15–18

Lappia-talon aulassa on Rovaniemen kaupunginkirjaston Nalletohtorin vastaanotto perjantaina 9.9. klo 15.00–18.00. Nalleneuvolassa nallet punnitaan, mitataan ja rokotetaan. Ne saavat myös oman neuvolakortin. Tervetuloa!

Lauantai 10.9.