Rovaniemen Teatteri on mukana Työväen Näyttämöiden liiton (TNL) Nuori Näyttämö  2022-2024 -hankkeessa. Rovaniemen Teatteri on aiemmin ollut hankeessa mukana vuosina 2013-2015. 

Nuori Näyttämö –konsepti on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa nuoret teatterinharrastajat saavat mahdollisuuden vahvistaa omaa osaamistaan tai aloittaa aivan uuden harrastuksen tapahtuman tukemana. Hankkeessa 2022-2024 mukana ovat Helsingin KaupunginteatteriLappeenrannan kaupunginteatteriRovaniemen TeatteriSeinäjoen kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri ja Tampereen Teatteri.

Nuortenryhmien haku näiden teattereiden alueilta tapahtuu maalis-huhtikuussa 2023. Ryhmiä ei valita taitotasojen mukaan, vaan osallistumaan toivotetaan tervetulleiksi mahdollisimman monista erilaisista taustoista tulevia ryhmiä. Kaikkien nuortenryhmien ohjaajat osallistuvat elokuussa 2023 Helsingissä koulutusviikonloppuun, jossa he tapaavat näytelmien kirjoittajat ja saavat laajan starttipaketin teatterin tekemisen eri alueista.

Nuortenryhmät valmistavat uusista näytelmistä esitykset, jotka nähdään ammattiteattereiden näyttämöillä keväällä 2024 viidellä paikallisfestivaalilla. Kaikilta paikallisfestivaalilta kutsutaan vähintään yksi esitys päätösfestivaalille, joka järjestetään Suomen Kansallisteatterissa.

Hankkeen uudet näytelmät valmistuvat vuoden 2022 loppuun mennessä. Kirjailijoina ovat Marko JärvikallasPauliina Feodoroff ja Arda Yildirim. Lisäksi on tulossa yksi käännösteksti.

Lue lisää hankkeesta os. tnl.fi/nuorinayttamo/