Rovaniemen Teatteri vie jälleen teatteria reissuteatterikonseptin muodossa Rovaniemen alueen hoiva- ja palvelukoteihin. Syksyn ja kevään esityksenä on Rakkaustanssit – soiva esitys rakkauden riemusta ja ihastumisen ihanuudesta.

Rakkaustanssit on musiikintäyteinen esitys, jossa ollaan rakkauden, rakastumisen ja ihastumisen äärellä. Näyttelijä Siiri Partanen ja muusikko Minna Siitonen kuljettavat reissuteatteriteoksella katsojat onnellisten rakkauslaulujen ja pienten rakkaustarinoiden maailmaan. Tämä puolituntinen hetki vie ilon huumaan ja yleisö saa haluamallaan tavallaan osallistua rakkaustansseihin. Esityksen on käsikirjoittanut Rovaniemen Teatterin taiteellinen johtaja Miika Muranen.

Reissuteatteri on tärkeä osa Rovaniemen Teatterin toimintaa. Tämän konseptin tarkoituksena on viedä teatteria heille, jotka eivät siitä muuten pääsisi nauttimaan. Kun olemme jo useamman vuoden eläneet melko synkässä maailmassa, päätimme valita teemaksi iloa tuovan rakkauden. Ja koska esiintyjäkaksikko Siiri ja Minna ovat musiikin moniosaajia, halusimme luoda tällä kertaa musiikkipainotteisen esityksen. Aiempina vuosina reissuteatteriesitykset ovat olleet mm. runouteen pohjautuvia sekä aistiteatteria,” kertoo Miika Muranen.

Reissuteatterin ideana on tehdä teatterielämyksistä kaikille saavutettavia. Se on osa teatterin yleisötyötä, jonka muita erittäin tärkeitä tehtävinä on mm. tutustuttaa teatterin tekemiseen ja ohjelmistoon, viedä esityksiä ja työpajoja mahdollisimman monen lappilaisen saataville kuten päiväkoteihin ja palvelutaloihin ja tehdä draamakasvatusta Lapin kunnissa ja kouluissa. Kaiken lisäksi yleisötyöhön sisältyy yhteistyö kulttuurialan toimijoiden kanssa, teatteriharrasteryhmien tukeminen sekä esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen sekä työhyvinvoinnin edistäminen koulutuksia tarjoamalla.

Rakkaustanssit nähdään Rovaniemen alueen hoiva-ja palvelukodeissa syksyllä 2022 ja keväällä 2023.