Rovaniemen Teatteri on valittu Taidetestaajien vierailukohteeksi lukuvuodelle 2024-2025. Kyseessä on jo kahdeksas kerta, kun Rovaniemen Teatteri tuottaa taide-elämyksiä kahdeksasluokkalaisille peruskoululaisille. 

“Olemme erittäin kiitollisia saadessamme jälleen antaa nuorille mahdollisuuden tutustua teatteritaiteeseen”, sanoo Rovaniemen Teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo

“Yksi osa julkista tehtäväämme on tutustuttaa uusia sukupolvia tämän taidemuodon pariin, ja jokainen lukuvuosi Taidetestaajissa on kasvattanut myös meidän ymmärrystämme tulevaisuuden teatteriyleisöistä”, Alatalo jatkaa. 

Taidetestaajien taide-elämykseen sisältyy esityksen lisäksi ennakkomateriaalia, ja esitystä käydään läpi myös jälkikäteen. Rovaniemen Teatterilla Taidetestaajien kanssa työskentelee yleisötyöntekijä Elina Rousu-Uurtamo

Ensi lukuvuonna Taidetestaajat-ohjelma tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille kaksi taidevierailua. Koulut ovat voineet ilmoittautua ensi lukuvuodeksi viime vuoden loppupuolella, ja mukaan on jälleen lähdössä 100 % Suomen kahdeksasluokkalaisista opettajineen, yhteensä 72 089 henkilöä. 

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma. Toimintaa tuottaa Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Toiminta käynnistyi Suomen Kulttuurirahaston aloitteesta lukuvuosina 2017-2020. Päärahoittajana toimivan Kulttuurirahaston lisäksi mukaan lähti Svenska kulturfonden. Syksystä 2020 alkaen rahoittajiin on eduskunnan päätöksellä kuulunut myös Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. 

Tänä lukuvuonna Rovaniemen Teatterin esityksenä Taidetestaajille on nuorten esitys JULIUS – Kaukaisella tähdellä oman päänsä sisällä. Ensi lukuvuoden esitys julkistetaan myöhemmin.