Valokeilassa-keskiviikkoklubeilla kellariteatteri Saivossa nautitaan ainutlaatuisista illoista pohjoisen musiikintekijöiden kanssa.

Rovaniemen Teatterin Valokeilassa-keskiviikkoklubilla kohdataan inspiroivia, rohkeita ja omaäänisiä pohjoisen musiikintekijöitä. Näyttelijä Siiri Partanen ja kapellimestari Minna Siitonen kutsuvat tunnelmalliselle Saivo-näyttämölle seurakseen kiinnostavia muusikoita sekä heidän tarinansa. Illan aikana kuullaan uudenlaisia versioita vieraan valitsemista biiseistä, keskustellaan musiikin merkityksestä ja ennen kaikkea avataan kutsuvieraan matkaa muusikoksi.

Marraskuun alussa, keskiviikkona 2.11, Minnan ja Siirin vieraaksi saapuu monipuolinen muusikko, iskelmälaulaja ja harmonikkataiteilija Jukka Lampela. Kittilän Molkojärveltä kotoisin oleva Lampela tunnetaan mm. Souvarit-yhtyeestä, jonka kokoonpanossa hän ehti olla 27 vuotta. Keväällä 2014 soolouralle siirtynyt Jukka on tanssittanut Lapponia-bändinsä kanssa ympäri Suomea sekä lavoilla että radiossakin. Hänet on nähty myös Rovaniemen Teatterin lavalla Tangosäveltäjä-produktiossa vuonna 1985.

Marraskuun toisella keskviikkoklubilla 16.11. valokeilassa on Anniina Kervinen yhdessä Vocaliisat -kuoron kanssa. Kervinen on Suomen ainoan ortodoksiseen kirkkomusiikkiin erikoistuneen naiskuoron johtaja ja perustaja. Vocaliisat –kuoro perustettiin vuonna 2014 ja siitä lähtien rovaniemeläiskuoro on konsertoinut paljon ympäri Suomea. Äitinsä ohjauksessa laulajaksi kasvanut Kervinen on esiintynyt myös eri oopperoissa, kuten Suomen Kansallisoopperassa.

Vuoden viimeisellä keskiviikkoklubilla vieraana on rovaniemeläisillekin tuttu Jaakko Laitinen. Laitinen on keikkaillut Väärä raha -yhtyeensä kanssa ympäri Eurooppaa jo vuodesta 2002. Balkanin rytmejä ja suomalaista iskelmää yhdistelevät kappaleet ovat Jaakon kynästä lähtöisin. Aiheet vaihtelevat, mutta tunnelma säilyy. Vaikka yhtye tunnetaan erityisesti mahtavista live-esiintymisistä, ovat viisi ilmestynyttä albumiakin olleet suosittuja. Jaakko Laitinen onkin monipuolisen musiikin sanansaattaja. Jaakko Laitinen nähdään tämän vuoden viimeisellä Valokeilassa-keksiviikkoklubilla 14.12.

Huomio teatterilta: ke 2.11. artistivieras on vaihtunut. Tarja Ylitalo on estynyt terveydellisistä syistä ja vieraana Tarjan sijaan Jukka Lampela.

Osta liput esityksiin täältä