Rovaniemen Teatterin Kotiopettajattaren tarina –esityksen lavastussuunnittelija Kati Lamppu on ehdolla vuoden 2023 lavastussäde-palkinnon saajaksi. 

Lampun ehdokkuutta perustellaan seuraavasti: 

“Kati Lamppu on jälleen tehnyt runsaan, yksityiskohtaisen ja hienon lavastuksen. Kuten kritiikissäkin (Lapin Kansa 10.11.) sanotaan: “Lampun luoma näyttämökuva on suorastaan visionäärinen. Monumentaalinen, kumoon sortunut kultakehys henkii yhtäikaa vaurautta ja rappiota”. Kati Lamppu suhtautuu jokaiseen työhönsä ilolla ja suurella kunnianhimolla, joka näkyy tässäkin rohkeassa lavastuksessa. 

Lavastus- ja pukusuunnittelijana Kotiopettajattaren tarinassa työskennellyt Lamppu on ehdokkuudestaan otettu. 

“Jo pelkkä ehdokkuus on minulle todella kova juttu. Olen pidempään haikaillut, että minunkin työni joskus löytyisi säde-ehdokkaiden listalta”, Lamppu sanoo. 

Kotiopettajattaren tarina sai ensi-iltansa Rovaniemen Teatterissa marraskuussa 2023. Miisa Lindénin ohjaama esitys jatkaa teatterin ohjelmistossa toukokuulle 2024 saakka. Teoksen pääosissa nähdään Rovaniemen Teatterin näyttelijät Siiri Partanen ja Marko Syysmaa

Sädepalkinto on vuosittain jaettava kunniapalkinto, joka jaetaan viidessä kategoriassa: lavastussuunnittelu, pukusuunnittelu, valosuunnittelu, videosuunnittelu ja äänisuunnittelu. Voittajan valitsevat Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat SVÄV:n sekä Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP:n hallitukset. 

Vuoden 2023 sädepalkinnot jaetaan keväällä 2024.