Rovaniemen Teatterin pitkäaikainen näyttelijä Pirjo Leppänen vihitään Lapin yliopiston filosofian kunniatohtoriksi toukokuussa. Kunniatohtoriksi vihkiminen on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi henkilölle osoittaa.

Yliopisto kertoo Leppäsen kunniatohtoriksi vihkimisen perusteluista seuraavasti:

”Pirjo Leppänen on pidetty ja palkittu pitkän linjan rovaniemeläinen näyttelijä, joka on tehnyt mittavan uran taiteen ja kulttuurin parissa. Leppänen on tullut kansalle tutuksi lukuisista teatteri-, televisio- ja elokuvatuotannoista. Hänet tunnetaan muun muassa Kalle Päätalo -elokuvien vahvana hahmona, Riituna. Näyttelijänä Leppänen aloitti Rovaniemen teatterissa 1970-luvulla ja jäi eläkkeelle vuonna 2008. Myös eläköitymisensä jälkeen hän on jatkanut esiintymisiä teatterinäyttämöillä, elokuvissa ja televisiosarjoissa.”

Lapin yliopisto huomioi kunniatohtorin arvolla henkilöitä, jotka ovat olleet kehittämässä yliopiston tutkimus- ja opetustoimintaa, toiminnallaan edistäneet kansainvälistä yhteistyötä tai tehneet tunnetuksi lappilaista kulttuuria tai elinkeinoelämää. Tänä keväänä kunniatohtoriksi vihitään kymmenen henkilöä.

Koko Rovaniemen Teatterin väki onnittelee meille niin rakasta Jenteä ansaitusta kunniatohtorin arvosta!

Kuvassa Pirjo Leppänen toistaiseksi viimeisimmässä roolissaan Rovaniemen Teatterin näyttämöllä, Vikke Nilon Poronaisena keväällä 2023. Kuva: Petri Teppo