Rovaniemen Teatteri – Lapin alueteatteri on jälleen valittu käyntikohteeksi Taidetestaajat-hankkeeseen kaudelle 2023-2024. Olemme olleet mukana hankkeen alusta eli vuodesta 2017 alkaen. Lapin alueen kasiluokkalaiset ovat käyneet katsomassa mm. Ulvova mylläri -musikaalin ja tragikomedian Hirvimetsä. Tällä teatterikaudella Taidetestaajat-esityksenä on musikaalikomedia Nunnia ja konnia. Tulevan kauden Taidetestaajat-esitys julkistetaan myöhemmin keväällä.

Mikä Taidetestaajat?

Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma vie joka vuosi Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset – noin 60 000 nuorta ja heidän noin 5 000 opettajaansa – vierailulle yhteen tai kahteen korkealaatuiseen taidekohteeseen ympäri Suomen.

Kouluryhmille tarjotaan pääsyliput ja kuljetukset esimerkiksi oopperaan, teatteriin, konserttiin tai taidenäyttelyyn. Taidelaitokset ja taiteilijat saavat nuorilta suoraa palautetta, jonka perusteella ne voivat kehittää sisältöjään myös nuorta yleisöä puhuttelevaksi ja lisätä tarjontaansa nuorille suunnattua ohjelmaa.

Taidetestaajat käynnistyi Suomen Kulttuurirahaston toimesta lukuvuosina 2017–2020. Päärahoittajana toimivan Suomen kulttuurirahaston lisäksi hankkeeseen lähti mukaan Svenska kulturfonden. Syksyllä 2020 rahoittajien joukkoon liittyi eduskunnan päätöksellä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Toimintaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Lisätietoa hankkeesta sekä kasiluokkalaisten arviot taidekokemuksista löytyvät osoitteesta Taidetestaajat.fi