Lapin taiteilijaseuran näyttelyseinä Lappia-talon ala-aulassa on saanut uudet teokset. Loppuvuoden ajan esillä on Seija Ulkuniemen kokonaisuus Maalaustaiteen historioita osa III: LEMPI (2022).

LEMPI-teokset jatkavat Ulkuniemen ”Maalaustaiteen historioita” -sarjaa. Ulkuniemi on valinnut esillä olevat valokuvat kertomaan tulkintaansa Rovaniemen Teatterissa näkemästään Lempi-esityksesä. Hänen silmissään siitä välittyivät muun muassa intohimoinen ja tuhoisa rakkaus, kateus ja tuska.

Ulkuniemi on ottanut valokuvat Trinidadissa, joka on yksi Kuuban vanhimmista kaupungeista ja Unescon maailmanperintökohde. Kuvissa näkyy kaupungin rakennusten erilaisia seinäpintoja ja maalikerrostumia. Nämä saavat kuvaajan rajaamina ja nimeäminä uusia merkityksiä.

Teokset ovat esillä 16.12. saakka ja niihin voi tutustua vapaasti Lappia-talon lipunmyynnin aukioloaikoina.

Lempi

Rovaniemen Teatterin esitys Lempi palaa ohjelmistoon tammikuussa 2023. Esityksen liput ovat nyt myynnissä,

osta omasi