Tulevaisuustapahtuma Aurora järjestetään marraskuussa Rovaniemen Teatterin tiloissa Lappia-talolla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Yle ja Visit Rovaniemi. 

Kolmena aikaisempana vuonna tapahtuma on järjestetty Levillä. Tapahtuma pysyy edelleen Lapissa, mutta siirtyy arktiseen pääkaupunkiin Rovaniemelle. 

“On merkittävä asia saada näin korkean profiilin tilaisuus Lappia-taloon”, sanoo Rovaniemen Teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo

Alvar Aalto suunnitteli vuonna 1975 valmistuneen Lappia-talon teatteri- ja kongressitaloksi, ja teatterituotantojen ohella tilat ovat edelleen aktiivisesti erilaisten kokoustapahtumien käytössä. 

“Meillä on kokemusta isoista kansainvälisistä konferensseista, ja on ilo olla mukana mahdollistamassa tapahtumaa yhteistyössä Ylen ja Visit Rovaniemen kanssa, Alatalo toteaa. 

Tänä vuonna tapahtuman teema on turvallisuus.  

Ylen mukaan turvallisuusteemaa käsitellään tapahtumassa sekä valtakunnallisella tasolla että ihmisten arjen tasolla. Uhkakuvien sijaan Aurora-tapahtuma pyrkii erityisesti löytämään ratkaisuja ja herättämään toivoa. Keskustelijoina nähdään monipuolinen joukko asiantuntijoita ja visionäärejä. 

Tapahtuman käytössä ovat kaikki Rovaniemen Teatterin yleisötilat Lappia-talolla. Tapahtuma on yleisölle maksuton, ja se näkyy myös Ylen kanavilla, Ylestä kerrotaan.