Rovaniemen Teatterin tarpeistonvalmistaja Anitta Vierelä on suunnitellut Lappia-talolle omat korvakorut. Vierelä on toiminut teatterin tarpeistonhoitajana vuodesta 2004. Innokkaana käsityöläisenä hän opiskeli jalometallialan artesaaniksi Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa (SAAK) ja palasi töihin elokuussa 2021. ”Palattuani töihin teatterille totesin, että talo ansaitsee oman korumalliston”, Vierelä kertoo. ”Lähdin suunnittelutyöhön teatterirakennus mielessäni. Mitä haluan tuoda esille rakennuksesta, mitä se tuo mieleen? Minua on aina miellyttänyt aaltomaisuus ja pyöreys sekä kaksiulotteisuus.” Suunnittelutyön tuloksena syntyivät hopeakorvakorumallit herkkä Malja ja elegantti Lappia.

Malja-nappikorvakorut

Malja-korumallin inspiraationa ovat olleet erityisesti Alvar Aallon suunnittelemat maljakot ja tarjottimet. Hopeakorvakorujen muotokieli onkin klassista Aaltoa: aaltoilevat reunat, kuppimainen muoto sekä kiiltävä hopea, joka taittaa valoa kauniisti.

Lappia-korvakorut

Suurempi Lappia on aaltomaisen raikas ja skandinaavinen. Hopea aaltoilee kehän muodossa kaksiulotteisesti, hopean kirkas pinta heijastaa kauniisti valoa ja näyttävä koko sopii juhlavampaankin tilaisuuteen.

Korut ovat aitoa paikallista käsityötä ja näin ollen uniikkikappaleita. Materiaali on 925 hopeaa. ”Koru on kuin jään reuna, joka keväällä sulaa hiljalleen, veden hioessa sitä pyöreään muotoon. Läpinäkyvää, kirkasta, auringon heijastamaa pintaa.” Korut ovat myynnissä yksinoikeudella Rovaniemen Teatterin teatterikaupassa.