Näyttely täydentää Rovaniemen Teatterin KIRKA – Surun pyyhit silmistäni –musikaalia.

Rovaniemeläisen taidemaalari Tero Kivelän (s.1983) Kirka-aiheinen näyttely avautuu Lappia-talolla perjantaina 22. syyskuuta.

Näyttely koostuu neljästä isokokoisesta teoksesta, joiden aiheet esittävät Kirka Babitzinia tämän pitkän uran eri vaiheissa.

Teokset ovat esillä Lappia-talon aulatiloissa.

”Kivelän teokset täydentävät upeasti tämän syksyn suurtuotantomme eli KIRKA – Surun pyyhit silmistäni –musikaalia ja tarjoavat teatterissakävijöille kokonaisvaltaisen Kirka-elämyksen”, sanoo Rovaniemen Teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo.

Taulujen lisäksi Lappia-talon aulassa on syksyn aikana esillä myös Kirkan ihailijakerhon Kirka Fan Clubin koostama Kirka Babitzinin elämäntyönäyttely.

Teoksissa Kirkan säveltä ja sielua

Tero Kivelä on rovaniemeläinen taidemaalari. Nyt nähtävään Kirka-aiheiseen myyntinäyttelyyn I Have Played Rock’n’Roll hän valitsi neljä Kirkaa eri aikakausilta.

”Kun teatterin väki kysyi minulta Kirka-aiheisia teoksia, olin innoissani. On hienoa päästä kunnioittamaan suurta suomalaista laulutaiteilijaa ja tarjota monitaiteellinen kokemus teatterikävijöille”, Kivelä sanoo.

”Maalatessani muotokuvia kuuntelin Kirkan musiikkia alituiseen ja tuntuu, että onnistuin tavoittamaan tunnelmallisiin teoksiin hänestä säveltä ja sielua”, hän jatkaa.

Kirkan musiikki on Kivelälle tuttua jo lapsuudesta.

”Yksi lapsuuteni suurimmista lempikappaleistani oli Kirkan Leijat. Sen jälkeen rock vei mukanaan ja vasta sitten tajusin myös Kirkan rokkipuolen.”

Kivelän töitä on aiemmin ollut esillä muun muassa Särestöniemi-museolla Kittilässä, Varjo-galleriassa Rovaniemellä sekä Galleria Korusalassa Haminan saaristossa. Hän on maalannut lukuisia Lapin luontoa käsitteleviä teoksia, joissa hän yhdistää luontoa ja mystiikkaa. Muotokuvia hän on aiemmin maalannut muun muassa Andy McCoysta, Vesa-Matti Loirista ja Alexi Laihosta.

Taiteilija Tero Kivelä maalaa ateljeessaan Rovaniemellä.