Rovaniemen Teatterissa on käyty muutosneuvottelut, jotka koskivat vakituista henkilökuntaa. Neuvotteluiden päätöksenä vakituinen henkilökunta lomautetaan keskimäärin alle kahden viikon ajaksi.

”Hurja yleinen kustannustason nousu alkoi jo kesällä 2022 ja jatkuu edelleen. Olemme nostaneet lippujen hintoja maltillisesti, mutta ollaksemme edelleen saavutettavia, hintoja ei haluta nostaa samassa suhteessa kustannustason nousuun”, kertoo toiminnanjohtaja Sari Alatalo.

Alatalon mukaan syyskausi oli erinomainen, mutta keväällä lipunmyynti on hidastunut. Suuntaus on tuttu jo näytäntökaudelta 2022-2023, jolloin kevään myynti jäi tavoitteestaan.

”Emme voi tehdä toista tappiollista kevättä peräjälkeen, vaan lipputulovajetta ja kustannustason nousua paikataan muilla tavoin”, Alatalo kertoo.

”Vaihtoehtona olisi tosiaan ollut korottaa lippujen hintoja roimasti tulevalle syksylle. Haluamme kuitenkin taata yleisölle kohtuuhintaiset liput maakunnan suurimman teatterin esityksiin myös syksyllä, ja sen vuoksi säästämme palkkakustannuksista”, Alatalo jatkaa. Lomautukset järjestetään siten, ettei niillä ole vaikutuksia esityskalenteriin eikä tulevan syksyn tuotantoihin, joiden harjoituskausi on alkanut. Rovaniemen Teatterin kevätkausi kestää toukokuulle saakka. Ensi syksylle teatteriin on tulossa neljä ensi-iltaa.

Lappia-talo talvimaiseman keskellä