Ennin ja Anteron muistelumatka lapsuuteen lämmittää sydämiä myös keväällä 2024.  

Rovaniemeläisen Esko Janhusen käsikirjoittama ja Satu Linnapuomin ohjaama koululaisesitys Mahapaha palaa Rovaniemen Teatterin näyttämölle. Esityksen uusintaensi-ilta on lauantaina 20. Huhtikuuta. 

Esitys on koskettava, rosoisella huumorilla siivitetty tarina Ennista ja Anterosta, jotka vanhan koulun vintillä muuntuvat jälleen alakouluikäisiksi ja elävät uudelleen omia värikkäitä koulumuistojaan. Ennin ja Anteron rooleissa nähdään Rovaniemen Teatterin näyttelijät Kylli Köngäs ja Markku Lukka

Mahapaha nähtiin ensimmäisen kerran Rovaniemen Teatterissa syksyllä 2022. Sitä esitettiin sekä Lappia-talolla että Lapin kiertueella, ja esityksen näki yhteensä reilut 2 600 katsojaa.   

Tänä keväänä Mahapahasta on tarjolla sekä arkipäiviin sijoittuvia koululaisesityksiä sekä kaikille avoimia esityksiä toukokuun loppupuolelle saakka. 

Mahapahan aihe on iätön ja sen teemat koskettavat jokaista, joka on joskus ollut koululainen.   

Mahapaha koostuu neljästä eri tarinasta. Esitys näyttää, kuinka kiperistäkin paikoista voi selviytyä, vaikka välillä tuntuu kuin vatsassa olisi iso möykky lyijyä. Se käsittelee sekä lapsen että aikuisen näkökulmasta yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, erilaisuuden hyväksymistä sekä kiusaamista ja anteeksiantamisen voimaa. 

Näyttelijät näyttämöllä opetustaulun kanssa
Rooleissa nähdään Kylli Köngäs ja Markku Lukka

MAHAPAHA 

Uusintaensi-ilta Rovaniemen Teatterin vinttinäyttämö Kerolla la 20.4. klo 13:00 

Käsikirjoitus: Esko Janhunen 
Sovitus ja ohjaus: Satu Linnapuomi (vierailija) 
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Laura Dammert (vierailija) 
Valosuunnittelu: Kari Penttinen 
Äänisuunnittelu: Elle-Maari Kokkonen 
Rooleissa: Kylli Köngäs ja Markku Lukka