Nuori Näyttämö -hankkeen paikallisfestivaali järjestetään 4.5.2024 Rovaniemen Teatterissa. Tapahtumassa nähdään Pohjois-Suomen alueen nuorista koostuvien ryhmien tulkintoja kolmesta uudesta näytelmästä, kun festivaaleilla nähdään viisi esitystä näytelmistä Arda Salaniemen ”Meistä, kärpäsistä”, Marko Järvikallaksen ”Kirsikkapommi” ja Christoffer Mellgrenin ”Kakkua jaettavaksi – Kuusi viipaletta oikeudenmukaisuudesta”.

Festivaali on ainutlaatuinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen alueen nuoria teatteriharrastajia ja tarjoaa heille mahdollisuuden näyttää taitonsa laajemmalle yleisölle. Se on merkittävä paikallisen kulttuurin ja nuorten taiteellisen ilmaisun edistäjä, joka ansaitsee tulla juhlistetuksi ja tuetuksi.

Pohjois-Suomen Nuori Näyttämö -paikallisfestivaali käynnistyy Napapiirin peruskoulun 9 lk draamaryhmän esityksellä klo 12. Seuraavaksi lavalle astuu tapahtuman pohjoisimmat esiintyjät, kun Kittilän Nuorisoteatteri valtaa lavan. Oulun taidekoulusta edustamaan saapuu kaksi ryhmää: Teatteri Peace and Loud ja Teatteripatteri. Teatteri Koomaa matkaa puolestaan Rovaniemelle Keminmaasta. Festivaalitunnelmasta nautitaan aina klo 20.00 saakka. Tarkempia kuvauksia esityksistä voit lukea tapahtuman verkkosivulta.

Festivaalin juontajina toimivat Teatteri SÄIJEN Nuorisoteatteri H-Moilaset. Festivaalilipun hinta on 10 euroa ja sillä pääsee katsomaan halutessaan kaikki esitykset.

Nuori Näyttämö -hankkeeseen on valittu 27 nuorten ryhmää eri puolilta maata

Rovaniemen Teatterissa järjestettävä festivaali on osa valtakunnallista Nuori Näyttämö -hanketta, joka on palkittu lasten- ja nuortenteatteripalkinnolla vuonna 2023. Konsepti järjestetään nyt neljännen kerran ja mukana on 27 nuorten ryhmää, 16 eri paikkakunnalta. Nuori Näyttämö tulee tavoittamaan koko maassa lähes 500 nuorta teatterinharrastajaa ja yli 10 000 nuorta katsojaa. Mukaan valitut ryhmät on listattu Nuoren Näyttämön nettisivuilla: https://tnl.fi/nuorinayttamo/ryhmat-on-valittu/ 

Hankkeen pääorganisaattorina toimii Työväen Näyttämöiden Liitto. Nuori Näyttämö -loppukatselmus, jonne kootaan eri puolilta maata esityksiä eri näytelmistä, järjestetään 23.–24.8.2024 Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä. Pohjois-Suomen paikallisfestivaalilta joku tai jotkut ryhmät saattavat siis päästä elokuussa vielä teatterimatkalle Kansallisteatteriin!

LIPUT JA LISÄTIEDOT

10 euroa, sis. asiakkaan valinnan mukaan 1-5 esitystä.

Liput myynnissä festivaalipäivän aikana, ei ennakkomyyntiä.

Ikäsuositus yli 12-vuotiaille.

TEATTERIRAVINTOLA

Palvelee koko festivaalipäivän ajan klo 12-20.

LUE LISÄÄ HANKKEESTA

Tutustu festivaalin näytelmiin tarkemmin

Näytelmäkirjailijoiden esittely

Nuori näyttämö hankkeen taustaa

Jesse goes Rovaniemen Teatteri -video