Rovaniemen Teatterin – Lapin alueteatterin maakuntakiertue alkaa maanantaina 30. lokakuuta. Kiertue-esityksenä kaudella 2023-2024 nähdään kotimainen uutuusnäytelmä Rakkaudesta lajiin. Esa-Matti Smolanderin ohjaama kohtuuton komedia sai kantaensi-iltansa Rovaniemen Teatterissa syyskuussa 2023. Esitys nähdään syksyn kiertueen aikana 11 Lapin kunnassa.

Rakkaudesta lajiin on kirjoitettu tilaustyönä Rovaniemen Teatterille – Lapin alueteatterille. Tämän päivän Lappiin sijoittuvan esityksen tärkeässä roolissa ovat henkilöhahmojen ohella lukuisat paikalliset toimijat kuten Rovaniemen Palloseura, Rovaniemen kaupunki ja tietenkin Rovaniemen Teatteri.

Rovaniemeläisen Haavikon perheen isälle Veikolle elämän tärkein asia on teatteri. Tytär Idan elämän rakkaus on kuitenkin jalkapallo ja sen tarjoamat mahdollisuudet maailmalla.

Isä päättää laittaa kaiken peliin ja toteuttaa suuren unelmansa yhteisestä teatteriesityksestä tyttären kanssa Rovaniemen Teatterin lavalla. Samaan aikaan tytär antaa kaikkensa, jotta tekisi tärkeässä RoPS:n naisten pelissä vaikutuksen kaupunkiin saapuviin jalkapallon kykyjenetsijöihin.

Kaupungin säästökuuri Rovaniemellä ajaa urheilu- ja taidepiirit törmäyskurssille, ja myös isän ja tyttären välinen suhde alkaa saada kohtuuttomia kierroksia. Toivo joutuu vihdoin kohtaamaan oman menneisyytensä haamut, kun taas Idan on pakko tehdä valinta isänsä toiveiden ja omien haaveidensa välillä. Onko näyttämö liian pieni kummankin unelmille vai onnistuvatko isä ja tytär lopulta pelaamaan yhteen?

Rakkaudesta lajiin on nuorten teatterintekijöiden voimannäyte. Näytelmäkirjailija-dramaturgi Veikka Heinonen, ohjaaja Esa-Matti Smolandersekä lavastaja-pukusuunnittelija Iida Ukkola ovat tämän hetken kiinnostavimpia nuoria, vastavalmistuneita teatterintekijöitä.

Toivo Haavikon roolin näyttelee Kari Koivukangas ja Ida Haavikon roolissa nähdään Rovaniemen Teatterin uusi näyttelijä Karoliina Surma-aho.

Kiertuepaikkakunnat syksyllä 2023:
Ma 30.10. klo 19 Ivalo                                   
Ti 31.10. klo 19 Utsjoki                                
Ke 1.11. klo 19 Inari 
To 2.11. klo 19 Sodankylä
Ma 13.11. klo 19 Ylitornio
Ti 14.11. klo 19 Tornio
Ke 15.11. klo 19 Keminmaa
To 16.11. klo 19 Simo
Ti 28.11. klo 19 Kittilä
Ke 29.11. klo 19 Kolari
To 30.11. klo 19 Äkäslompolo

Ajantasaiset tiedot kiertueen esityspaikoista näet täältä.

Lippujen hinnat Lapin alueteatteriyhdistyksen jäsenkuntien esityksissä: peruslippu 18 € / opiskelijat 11 €

Ei-jäsenkuntien esityksissä: peruslippu 23 € / opiskelijat 14 €

Jäsenkunnat: Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Salla, Savukoski, Sodankylä ja Ylitornio

Lippuja voi ostaa verkkokaupasta tai paikan päältä. Myös paikan päällä on mahdollista maksaa korttimaksuna.